Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Željezničar na Grbavici savladao Tuzla City rezultatom 1:0

Preuzmite sliku

Fudbaleri Željezničara u završnu fazu prvenstva krenut će sa drugog mjesta na tabeli nakon što su večeras sa 1:0 savladali Tuzla City u susretu 22. kola Premijer lige BiH.

Plavi su nakon tri mjeseca igrali utakmicu na Grbavici, a stadion je bio jako dobro ispunjen i podrška navijača nije izostajala od prve do posljednje minute. Takav je ambijent domaćima jako odgovarao, te su oni svoj stil igre nametnuli od samog početka utakmice.

  • Prvo poluvrijeme Željezničar je blagu imao dominaciju na terenu ali nije bilo pogodaka.

    U 48. minuti susreta kapiten gostiju Ivan Kostić dobija drugi žuti karton, nakon čega napušta igru. Dvije minute kasnije Semir Štilić je majstorski pogodio za 1:0, a domaći su nakon toga bili jako blizu osvajanja punog plijena i zadržavanja koraka za najvećim rivalom Sarajevom.

  • U nastavku drugog poluvremena Željezničar je nizao prilike ali realizacije nije bilo.

  • U 85. minuti, gosti su tražili jedanaesterac nakon klizećeg starta nad Crnkićem u kaznenom prostoru Željezničara, ali sudija Sabrija Topalović je pokazao da se igra nastavi.

  • U 23. Kolu Tuzla City će dočekati ekipu Veleža na Tušnju, dok će Željezničar na Grbavici dočekati ekipu Čelika. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje