Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zeba u posljednjim sekundama Slobodi nakon preokreta donio pobjedu nad Veležom

Preuzmite sliku

U okviru 23. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine fudbaleri Slobode gostovali su u Vrapčićima kod ekipe Veleža gdje su slavili pobjedu rezultatom 2:1.

Na samom otvaranju utakmice Velež je dosta bolje otvorio meč. Nakon jednog kontranapada i velike greške u odbrani Slobode Velež je u 8. minuti preko Papaza poveo rezultatom 1:0, Pirić je bio nemoćan. Vodstvo je domaćim fudbalerima dalo krila u nastavku igre dok su crveno-crni nastavili nizati pogreške na terenu.

Oko 150 navijača Slobode, poluparnih “Fukara” na stadion u Vrapčićima je ušlo oko 20. minute i nakon toga su izabranici Husrefa Musemića zaigrali nešto bolje i agresivnije.

Nakon prvih posla sata igre dalo bi se zaključiti kako je Sloboda u ovu utakmicu ušla bez dovoljno želje i motiva za pobjedom.

Ipak, Sloboda pred sami kraj prvog poluvremena uspjeva da konsoliduje svoje redove i preko Ivana Kostića dolazi do izjednačenja. Kostić je sjajno iskoristio jedno dubinsko ubacivanje i glavom matirao golmana Veleža, igrao se 41. minut.

Do isteka 45. minuta Sloboda je stvorila još nekoliko prilika za postizanje gola ali nije bilo promjene rezultata. Najizgledniju šansu je propustio Haurdić koji je iz neposredne blizine glavom šutirao preko gola. Prvo poluvrijeme završeno je rezultatom 1:1.

Takođe treba spomenuti da je kapiten Zajko Zeba bio fauliran u šesnaestercu ali glavni sudija susreta Dragan Petrović iz Banja Luke nije svirao penal.

Navijači Veleža “Red Army” povodom svog 35-og rođendana zapalili su isto toliko baklji i tako obilježili dugu tradiciju svoj postojanja.

Početkom drugog poluvremna Sloboda je odmah krenula igrati napadački s ciljem da što prije dođe do rezultatskog preokreta i mirnije završnice. Prvi u prilici se našao Mehmedagić koji je sa oko 6. metara bio neprecizan.

Husref Musemić je u 60. minuti napravio prvu izmejnu. Umjesto Veselinovića u igru ubacio Sulejmana Krpića.

U međuvremenu Red Army pravi novu bakljadau uz upotrebu topovskih udara zbog koje dolazi do prekida utakmice…

Ekipe oba tima povlače su u svlačionice, a navijači Veleža “Red Army” u nastavku pale transparant Torcide.

  • red-army
  • Obezbjeđenje na utakmici je ispraznilo tribinu sa navijačima Veleža, očekuje se nastavak susreta.

    Nakon prekida koji je trajao oko 20 minuta, ponovo su se stekli uslovi za nastavak utakmice Velež – Sloboda.

    Veliku šansu da Sloboda dođe do prednosti propustio je Ordagić koji je dobro šutirao u 81. minuti  ali je golman Veleža Adnan Bobić sjajnom intervencijom sačuvao svoj gol.

    U posljednjim minutama regularnog dijela susreta dobru priliku za rezultatski preokret u korist Slobode propustio je Krpić,  kapiten Veleža ponovo je dobro intervenisao i sačuvao mrežu domaćih.

    Susret između Veleža i Slobode zbog prekida bio je produžen za sedam minuta. Upravo u toj sudijskoj nadoknadi fudbaleri Slobode imali su novu priliku za 2:1 ali se na tom putu ispriječila se stativa, šutirao je Zajko Zeba sa oko 20 metara.

    Samo trenutak nakon toga kapiten crveno-crnih se iskupio propuštenu priliku i glavom zabija za 2:1 i velika tri boda Slobode. Nakon toga uslijedio je kraj meča i veliko slavlje fudbalera Slobode. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje