Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zdravko Mamić: Neću preuzeti nijedan klub u BiH, želim dokazati svoju nevinost

Preuzmite sliku

Nekrunisani kralj fudbala na Balkanu Zdravko Mamić večeras je u Sarajevu. Zatekli smo ga u objektu Popay, vlasnika Mustafe Dučića – Muće, dugogodišnjeg člana Upravnog odbora FK Sarajevo i Mamićevog prijatelja.

Popularni Maminjo rado je pristao da govori za ˝Oslobođenje˝, a prvo što je istakao bilo je da se odlično osjeća u našoj zemlji, čiji je i on državljanin.

– Odlično se osjećam, svi su me jako dobro primili, to je mentalitet koji ja jako dobro poznajem i osjećam se stvarno kao u svojoj vlastitoj kući, kaže Mamić, a na pitanje da li će preuzeti NK Široki Brijeg ističe da nema šanse.

– Tu nema nikakve istine, zato što ja ne mislim se uključivat u rad niti jednog kluba u BiH i moja preokupacija je isključivo na dokazivanju svoje nevinosti na sudskim procesima u Hrvatskoj i naravno ako mogu iz BiH da još pomognem Dinamu, priča nam Mamić i nastavlja:

– Potpuni povratak u Dinamo – o njemu je teško govoriti. Ko zna šta će sutra donijeti, niko ne zna koliko će to dugo trajati, ali prvenstveno i isključivo, ponavljam, radit ću na dokazivanju svoje nevinosti.

Mamić je kazao i da ga raduju rezultati fudbalske reprezentacije Hrvatske, ali i rezultati naše selekcije.

– Raduje me kako Dinamo igra u Evropi, jako me veseli srebrena medalja hrvatske reprezentacije, sretan sam zbog Modrićevog postignuća da je izabran za najboljeg igrača svijeta, jer u svemu tome sam ja aktivno sudjelovao. Mlada reprezentacija nam je otišla na prvenstvo Evrope i to je jedan veliki uspjeh, rekao je Mamić i dodao:

– Evo i naš Prosinečki i Bosna idu naprijed i prave dobre rezultate. Džeko, Pjanić i ekipa stvarno dobro igraju i to me sve čini mirnijim. To me sve čini sretnim i nogomet je moj svijet i kad su rezultati dobri, onda su i problemi manji. (Oslobođenje)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: