Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zbog nereda na EURO-u: Trojici ruskih navijača zatvorske kazne do dvije godine

Preuzmite sliku

Francuski sud osudio je trojicu ruskih navijača na zatvorske kazne u trajanju od 12 mjeseci do dvije godine zbog nereda na ulicama Marseillea za vrijeme Evropskog prvenstva, prenosi Anadolu Agency (AA).

Sud u francuskom lučkom gradu osudio je navijača Alexei Erunova na dvije godine zatvora, Sergeja Gorbačeva na godinu i po i Nikolaja Morozova na 12 mjeseci zbog nasilja na ulicama oko luke i oko stadiona Veodrome u prethodnih nekoliko dana.

Brza suđenja i izricanje presuda imaju za cilj da pošalju poruku potencijalnim huliganima koji će do kraja prvenstva 10. jula putovati francuskim gradovima i pratiti svoje reprezentacije na turniru, saopštile su francuske vlasti.

Francuske vlasti uhapsile su više od 320 osoba od početka Evropskog prvenstva u fudbalu zbog nasilja, krađe i oštećenja imovine, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova te zemlje.

U saopštenju francuskog ministarstva se navodi da su od petka uhapšene 323 osobe, od kojih se 196 još uvijek nalazi u policijskom pritvoru. Osmero navijača je osuđeno na zatvorske kazne, a više od 20 ih je deportovano.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,