Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zbog čega je Paulo Dybala došao u Barcelonu?

Preuzmite sliku

Sjajni ofanzivac Juventusa Paulo Dybala stigao je u Barcelonu, pišu španski mediji.

Kako javljaju španski mediji, Dybala je u Barcelonu stigao u društvu svoje djevojke Antonelle Cavalieri i na društvenoj mreži Instagram postavio fotografiju sa plaže. Ovaj potez Argentinca navijači su itekako dočekali sa oduševljenjenjem dok su tamošnji mediji odmah razvili teoriju o tome kako je ovo samo još jedan od dokaza da Juventusova zvijezda želi ovog ljeta u katalonsku prijestolnicu.

Već izvjesno vrijeme govori se o mogućnosti prelaska jednog od najboljih nogometaša na svijetu u Barcelonu.

Argentinac je profesionalnu karijeru počeo u tamošnjem Institutu, a već nakon prve sezone talent je prepoznao Palermo. Talijanski klub platio ga je 12 miliona eura. Nakon toga prelazi u Juventus gdje je stekao status prave nogometne zvijezde i ikone navijača.

Igrač Juventusa Paulo Dybala će biti budući dobitnik Zlatne lopte, smatraju mnogi stručnjaci, a šanse da se okiti titulom najboljeg igrača mnogostruko će se povečati ukoliko dođe na Nou Camp.

Toga je svjestan i sam Dybala koji za sad odbija bilo kakve priče o napuštanju “Stare dame”.  Ipak, kako piše Mundo Deportivo, operacija Dybala je u punom jeku i samo je pitanje momenta kada će mladi Argentinac potpisati ugovor života.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje