Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zaustavljen transfer Vranješa u Partizan: Grobari jasno poručili da ga ne žele u klubu

Preuzmite sliku

Od transfera Ognjena Vranješa u Partizan u ovom momentu – nema ništa.

Zbog halabuke koja se protekle sedmice podigla kada je objelodanjeno da je defanzivac pred potpisom sa crno-bijelima, u Humskoj su “sabrali dva i dva” i riješili da odustanu, jer već imaju zategnut odnos s navijačima, koji su na meču sa Voždovcem pokazali jasno negodovanje zbog mogućeg angažovanja bivšeg fudbalera Crvene zvezde.

Vranješ je trebao potpisati ugovor sa Partizanom prošlog ponedjeljka, promocija je bila planirana za sredinu sedmice, jer je u načelu sve bilo dogovoreno i u tome je učestvovao jedan član sportskog sektora, iako ostatak kluba nije imao saglasje o angažovanju iskusnog igrača, piše Telegraf.

Međutim, situaciju su preokrenule poruke najvatrenijih navijača sa južne tribine, u kojima su jasno poručili da ne žele fudbalera u klubu, što je u trenutku zaustavilo cijeli proces.

U Humskoj su svjesni da je iza kluba očajna sezona, da je propuštena velika prilika da se domognu kvalifikacija za Ligu prvaka i da su navijači slovom protiv Uprave još od prošlog ljeta i eliminacije od AEK-a iz Larnake, te da bi dolazak Vranješa samo dolio ulje na vatru i dodatno podigao tenzije.

U međuvremenu i sam igrač je preko posrednika iz jedne beogradske medijske kuće izdao saopštenje, negirajući da je u prošlosti vrijeđao, potom ušao i u verbalnu raspravu preko društvenih mreža sa bivšim kapitenom Bojanom Ostojićem, ne birajući riječi što je možda još više uticalo na konačnu odluku o odustajanju.

Izvori bliski klubu iz Humske navode da je na kraju generalni direktor Miloš Vazura preuzeo obavezu na sebe i javio Vranješu protekle sedmice da Partizan u ovom momentu ipak ne može da ga angažuje, pa su se crno-bijeli okrenuli drugim rješenjima.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje