Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zasluženom pobjedom Sloboda izborila polufinale KUP-a BiH (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

Na stadionu Tušanj danas je odigrana uzvratna četvrtfinalna utakmica Kupa BiH između Slobode i Sloge.

Prvo poluvrijeme na Tušnju proteklo je bez uzbuđenja. U 10. minuti susreta prvu priliku za Slobodu imao je Krpić, koji nakon ubačaja Todorovića šutira glavom, ali Hamzabegović lagano brani njegov pokušaj. U nastavku susreta nekoliko vezanih kornera za domaći tim i konstantan pritisak koji nisu rezultirali promjenim rezultata.

Početak drugog poluvremena obilježila je gruba igra gostujućih igrača. Nesvakidašnja situacija i nevjerovatna greška i propust sudije Kaljanca dogodio se u drugom poluvremenu. U 49. minuti susreta Stjepanović je požutio zbog oštrog starta nad Ordagićem, sedam minuta kasnije nakon još jednog grubog prekršaja, Kaljanac je ponovo istom igraču pokazao drugu javnu opomenu ali ne i isključenje, što je izazvalo buru protesta na tribinama Tušnja.

U 56. minuti najbolju priliku na utakmici za domaći tim nije iskoristio Todorović, koji je sa desetak metara pogodio prečku gola Hamzabegovića.

U 71. minuti susreta ponovo kombinacija Todorović – Krpić ovaj put rezultirala je vodstvom za crveno-crne, nakon što je Krpić uspješno ispratio ubačaj saigrača i glavom matirao Hamzabegovića. Nakon primljenog gola fudbaleri Sloge su krenuli onfazivnije prema golu Slobode ali napadi su završavali bez većih uzbuđenja pred golom Hadžića.

U 84. minuti drugi pogodak na susretu postigao je Vladimir Grahovac koji je precizno šutirao u nebranjeni dio gola i udvostručio vodstvo Slobode, te svoj tim odveo u polufinale KUP-a BiH.

U 88. minuti susreta nakon jednog verbalnog duela, sudija Kaljanc je pokazao direktno isključenje Efendiću.

U sudijskoj nadoknadi Stjepanović je nakon još jednog grubog prekršaja na sredini terena dobio ukupno treći žuti karton na utakmici nakon čega je i isključen. Odmah nakon Stjepanovića nakon prigovora Kaljanac je dosudio i drugi žuti karton kapitenu gostiju Kostiću nakon čega je i on isključen.

U preostalim susretima Krupa je savladala Prijedor rezultatom 3:2, dok su Zvijezda 09 i Olimpic odigrali bez golova. Prolazak u polufinale izborili su Sloboda, Zvijezda 09 i Krupa dok će sutra u Širokom Brijegu snage odmjeriti Široki i Željezničar.

SLOBODA: Hadžić, Salihović, Todorović, Krpić, Ordagić, Grahovac, Lazevski, Mehmedagić, Osmanagić, Smajić, Ignjatović.
SLOGA: Hamzabegović, Efendić, Kostić, Moranjkić, Pirić, Musić, Stjepanović, Širanović, Kojić, Stokić, Vukmirović. (Foto: V. Živković | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,