Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zaoštreni odnosi na relaciji Ronaldo – Perez

Preuzmite sliku

Najbolji je igrač svijeta, niže rekorde i uspjehe – ali nije baš uvijek sretan. Sada ima novi zahtjev za predsjednika Reala Florentina Pereza.

Sve su glasnije spekulacije da bi Cristiano Ronaldo nakon Svjetskog prvenstva 2018. godine u Rusiji mogao trajno napustiti Real Madrid. Cijena će varirati, a najvjerovatnija je 180 miliona eura.

Ronaldo bi i samoinicijativno mogao otići iz Madrida uprkos tome što je potpisao ugovor do 2021. godine – samo zbog toga što nije najplaćeniji fudbaler svijeta.

Upravo je to uslov koji je postavio pred predsjednika Reala, aludirajući mu na činjenicu da Leo Messi zarađuje 10 miliona eura više godišnje od njega.

Argentincu u novom ugovoru stoji da će tokom 365 dana inkasirati 50 miliona eura, dok Ronaldu za isti period stoji 40 ‘kila’.

Ronaldu se ni ne sviđa to što se Florentino Perez konstantno otvara medijima, hvali se – pa smatra da je vrijeme da mu malo ‘zavrne ruku’, dokle god mu ne bude omogućio da bude plaćeniji od Messija.

Navodno, Diaro Gol prenosi da njegov agent Jorge Mendez ima odriješene ruke da traži eventualnog ponuđača, odnosno klub koji će ga učiniti najplaćenijim i najskupljim igračem svijeta.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje