Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zamorano: Da je Messi Čileanac, napravili bi mu spomenike širom zemlje

Preuzmite sliku

Ivan Zamorano, nekada sjajni napadač Real Madrida izjavio je uoči duela njegovog Čilea i Argentine da je Lionel Messi najbolji fudbaler na svijetu. Dodao je i da bi Messiju da je kojim slučajem Čileanac, napravili spomenike širom zemlje.

Argentinci i Čileanci u četvrtak u Buenos Airesu igraju veoma važnu utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji. Govoreći uoči ovog duela Zamorano je insistirao na tome da Messija moraju više cijeniti u njegovoj zemlji.

“Da je Messi Čileanac, on bi imao spomenike širom zemlje i bio bi umoran od dobijanja priznanja. U Čileu ga jako cijene. Argentinci moraju uzeti u obzir razlike između Messija u Barceloni i Messija u reprezentaciji. U Španiji on pogleda na jednu stranu i ima Neymara, pogleda na drugu tu je Luis Suarez, osvrne se ima Andresa Iniestu i Sergija Busquetsa. To je razlog zbog kojeg treba sagledati cijelu sliku. Mislim da je najbolji na svijetu. Moramo da cijenimo Messije trud, jer on igra između 70 i 80 utakmica godišnje i pored toga dođe da igra za reprezentaciju“, kazao je Zamorano za čileanske medije.

Argentina se nakon 12 kola kvalifikacija nalazi na petom mjestu, koje vodi u baraž, sa 19 bodova. Čile, koji je aktuelni šampion Južne Amerike, nalazi se na četvrtom mjestu sa 20 bodova.

Zamorano je svojevremeno bio sjajan napadač. Između ostalih klubova četiri sezone je nosio dres Real Madrida, a pet milanskog Intera. Karijeru je završio 2003. godine u Colo Colu. Za reprezentaciju Čilea odigrao je 69 utakmica i postigao 34 gola. (AA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,