Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zajko Zeba proglašen za najboljeg igrača Premijer lige BiH (VIDEO)

Preuzmite sliku

U organizaciji Nogometnog saveza BiH večeras su izabrani najbolji u protekloj sezoni Premijer lige BiH.

Treneri i kapiteni klubova su učestvovali u anketi Nogometnog saveza BiH.

Prvo su nagrade dobile nogometašice. Za najbolju golmanku izabrana je Almina Hodžić iz SFK 2000 Sarajevo. Najboljom igračicom proglašena je Alminina suigračica Armisa Kuč.

Kada je riječ o futsal Premijer ligi, za najboljeg golmana izabran je Bahrudin Omerbegović iz MNK Centar, dok je nagradu za najboljeg igrača dobio Srđan Ivanković iz MNK Mostar.

Dobitnik priznanja za fair-play je sudija Darko Obradović, koji je za vrijeme utakmice juniora Zrinjkog i Olimpica pravovremenom reakcijom spasio život jednog mladog igrača. Za sjajne rezultate u BH Telecom Premijer ligi priznanje je dobio trener Zrinjskog Vinko Marinović, koji je s Plemićima osvojio titulu.

Slavko Petrović, trener Radnika, dobio je također priznanje za sportske rezultate. Najbolji golman u protekloj sezoni Premijer lige je novi bh. reprezentativac Goran Karačić iz Zrinjskog.

Najbolji strijelac Premijer lige je Leon Benko iz FK Sarajevo. U nominaciji za najboljeg igrača Premijer lige bili su Zajko Zeba (Sloboda), Zvonimir Kožulj (Široki) i Haris Duljević (Sarajevo), a na kraju je Zeba dobio nagradu.

Puno mi znači ova nagrada. Hvala svima, posebno mojim saigračima, stručnom štabu i FK Sloboda. Velika mi je čast i nadam se da će se ovakve manifestacije nastaviti i u budućnosti“, rekao je Zeba.

Ovo je treća godina otkad se održava ova manifestacija. Sama ideja je rođena s ciljem promoviranja BH Telecom Premijer lige, s ciljem promoviranja fudbalskih vrijednosti. Najbolje biraju treneri i kapiteni u anketi koja je u organizaciji NFSBiH. Naravno da ćemo i narednih godina raditi na ovoj manifestaciji. Želimo da je dodatno poboljšamo“, rekao je predsjednik NFSBiH Elvedin Dino Begić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje