Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

“Zaigrajmo za humanost”: Vedete Čelika i Slobode remizirale, Fukare bolje od Robijaša (FOTO)

Preuzmite sliku

Prvi humanitarni malonogometni susret, pod motom “Zaigrajmo za humanost”, bivših i sadašnjih vedeta Čelika i Slobode, te navijačkih skupina ova dva kluba, odigran je pred oko 1.000 gledalaca večeras u dvorani “Bilmišće” u Zenici.

  • sloboda-celik234
  • Tuzlaci su, zbog trijumfa “Fukara” nad “Robijašima” s 3:2, bili ukupno uspješniji, jer je duel vedeta okončan neriješeno 2:2. Golove za Čelik postigli su Haris Hećo i Senad Brkić, a za goste Jasmin Hasić i Enes Mešanović. Golman Slobode Edin Ribić je u 2. poluvremenu odbranio penal Čelikovcu Nerminu Šabiću.

    – Prodajom ulaznica prikupili smo oko 5.000 KM, ali bilo je i dobrovoljnih priloga, koje tek trebamo sumirati. Očekujemo da će biti još uplata na žiro-račun, pa će ova suma biti i veća – kaže Fikreta Fejzić iz Udruženja mladih “Ljubučica” iz Zenice.

  • sloboda-celik-humanitarna35
  • Sav će prihod biti ravnomjerno podijeljen porodici bračnog para Almiru i Zijadi Oruč iz sela Topčić Polje i za liječenje studenta Filipa Blaževića. “Ljubičica” se za Oruče, čijoj je i 7-godišnjoj kćerkici Almini jedan od pokretača akcije Aldin Đidić, sada igrač Šahtera iz Karagande (Kazahstan), uručio loptu sa potpisima svih učesnika, obavezala do februara prikupiti 9.000 KM za kupnju zemljišta, a novu kuću sagradit će im Grad Zenica, prenosi Avaz.

    Već za 16. decembar zakazan je i uzvrat istih aktera u Tuzli, kada će se igrati za pomoć Domu za nezbrinutu djecu u Tuzli.

    ČELIK: Almir Tolja, Adi Adilović, Nermin Šabić, Senad Brkić, Vitomir Paškalj, Semir Sofić, Aldin Džidić, Kenan Horić, Fenan Salčinović, Mahir Karić, Emir Jusić, Haris Hećo i Edi Buro.

    SLOBODA: Edin Ribić, Denis Karić, Gradimir Crnogorac, Enes Mešanović, Nermin Hasić, Jasmin Hukić, Mirza Čejvanović, Adnan Osmanhodžić, Dževad Šećerbegović, Elmir Šećerbegović, Jasmin Kurtalić, Adnan Sarajlić, Omar Pršeš.

  • fukare-sloboda-mali-nogomet
  • Ekipe “Fukare” i vedete “Sloboda” Tuzla

  • celik-robijasi456
  • Ekipe “Robijaši” vedete “Čelika” Zenica

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje