Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Za koga je izgrađen trening centar u Zenici vrijedan 10 miliona eura? (VIDEO)

Preuzmite sliku

15. maja u Sarajevu Nogometna reprezentacija BiH počinje prvi dio priprema pred odlazak na Mundijal u Brazil.

Pored modernog izgrađenog trening kampa na Crkvičkom brdu u Zenici u koji je uloženo 10 miliona eura, selektor Sušić odlučio se za Hrasnicu.

Trening kamp Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine – zvaničani je naziv kompleksa na kojem se Zmajevi neće pripremati za utakmice Svjetskog prvenstva u Brazilu?

Podsjećamo  trening kamp u Zenici izgrađen je po najmodernijim svjetskim i evropskim standardima, Evropska fudbalska federacija (UEFA) izdvojila približno osam miliona, odnosno Svjetska fudbalska federacija (FIFA) dva miliona KM. U realizaciji ovog projekta važnu ulogu je imala i općina Zenica, koja je na period od 40 godina besplatno dala na korištenje zemljišta, te osigurala potrebne dozvole i infrastrukturne priključke u centru.

Dva terena opremljena reflektorima, od čega je jedan sa prirodnom i drugi sa umjetnom travom. Kapacitet tribina iznosi 3.300 sjedećih mjesta, a ispod su smještene prostorije sa ostalim pratećim sadržajima, uključujući restoran, kuhinju, salu za sastanke, moderne svlačionice, fitnes centar, vešeraj

Takođe u sklopu kampa se nalaze 24 dvokrevetne moderno opremljene sobe koje će omogućavaju reprezentativcima potpunu izolaciju i potrebni mir u skopu priprema za važne mečeve.

Na pitanje novinara zašto Hrasnica, a ne Zenica, Safet je odgovorio: “Ja sam to odlučio” i dodao da je razgovarao sa igračima, te da su oni oduševljeni njegovom odlukom.

A kako i ne bi bili oduševljeni kada će se pripremati u blizini svojih omiljenih narodnjačkih klubova gdje krate vrijeme do utakmica reprezentacije. U Zenici bi, pak, trebali biti koncetrisani samo na fudbal, a to im očito ne odgovara.

Bilo je kombinacija da se ide u Austriju ili Mađarsku. Međutim, ja sam bio za to da se ostane ovdje, da budemo medijima na raspolaganju“, kazao je Safet Sušić. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje