Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Za deset dana će se znati hoće li FK Sloboda igrati evropske utakmice na Tušnju

Preuzmite sliku

Dok Crveno – crni na travnjaku obavljaju fudbalski dio posla, administracija našeg kluba mukotrpno je radila na pripremanju dokumentacije kojom se apliciralo za dobijanje licence za domaće i evropsko takmičenje sezone 2016/17.

Nakon ogromnog posla i unatoč brojnim problemima, Amer Karabegović, predsjednik Nadzornog odbora, Ekrem Ibrić, sekretar i Saša Vugdalić, direktor Kluba, uspjeli su „složiti“ svih pet kriterija, te je direktor Vugdalić kompletnu dokumentaciju danas predao Komisiji za licenciranje N/FS BiH. Dodajmo da za finansijski kriterij Klub ima rok do 31. marta, no i tu je dosta urađeno. Naime, direktor Kluba Vugdalić danas je imao sastanak kod Šerifa Isovića, direktora Porezne uprave FBiH. Znajući za problematiku FK Sloboda zbog starih dugova i blokade računa zbog neispunjenih obaveza prethodnih godina, danas je dosta toga razrješeno.

Moram izraziti zadovoljstvo učinjenim poslom i predajom aplikacije za licence. Takođe, zahvalio bih se g. Isoviću, ali i direktoru Porezne uprave TK g. Hasanoviću na korektnosti i razumijevanju problematike našeg kluba. Konstruktivan razgovor donio je rješenja i zadatke našoj upravi. Sa današnjim danom sve zahtjeve smo predali u roku i još jednom želim podvući da je Federalna i Kantonalna Porezna uprava uočila naše ogromne napore i iskrenost da ovaj reprogram uspije, a da ćemo mi ispuniti obećano. Nismo stali samo na ovome, već idemo sa amandmanom na Parlament FBiH da nam se omogući, kao i drugim klubovima prije dvije godine, da reprogram dobijemo na 10 godina! Mart mjesec će biti mjesec isčekivanja i očekujemo da će i Grad učiniti ono što su preuzeli kao obavezu i da će stati iza ovih napora Uprave Kluba da FK Sloboda stane na svoje noge“, objašnjava Saša Vugdalić, direktor FK Sloboda.

Da li će Sloboda igrati evropske utakmice na Tušnju ili Bilinom polju znaće se 10. marta kada na tuzlanski stadion dolazi Komisija N/FS BiH za licenciranje stadiona. (fksloboda.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje