Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Za četiri dana odigrali tri utakmice, primili 114 golova, nisu postigli nijedan

Preuzmite sliku

Selekcija do 23 godine Savezne države Mikronezije pretrpila je treći ponižavajući poraz, kada su ih rezultatom 46:0 pregazili vršnjaci iz Vanuatua. Utakmica se igrala u okviru Oceanija Football Confederation turnira.

  • Jean Kaltack
  • Jean Kaltak bio je najbolji strijelac na utakmici, postigao je čak 16 golova za pobjedu svoje ekipe. Rezultat na poluvremenu je glasio 24:0.

    Bila je to utakmica dječaka protiv muškaraca” kazao je nakon meča trener Mikronezije  Stan Foster i dodao.

    Većina mojih igrača nikada nisu bili izvan svojih sela, a kamoli na nekom drugom ostrvu. Moraju više da rade i treniraju kako bi naučili fudbalske vještine. S obzirom da je ovo njihov prvi nastup na ovom takmičenju to je za njih ogroman iskorak.” kazao je Foster.

    Pored posljednjeg poraza od Vanuatua 46:0 selekcija do 23 godine Savezne države Mikronezije u protekla četiri dana pretrpila je još dva teška poraza. Prvo su savladani od Tahitija rezultatom 30:0, a zatim su izgubili i od U-23 fudbalera iz Fidžija.

  • mikronezija
  • U četiri dana mladići iz Mikronezije poraženi su tri puta uz gol razliku 114:0, na njihovu žalost pored velikog broja golova koje su primili još uvijek nisu uspjeli da postignu gol kako bi makar na trenutak osjetili sreću na terenu. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,