Utorak, 19. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Za 100 godina kluba: Fudbaleri Slobode ove sezone imali više domaćih poraza nego kada su ispali iz lige

Preuzmite sliku

Iako su u FK Sloboda istakli kako je iza njih veoma uspješna sezona, jer je ekipa zadržala premijerligaški status, što je bio i prvenstveni cilj, činjenice i statistika govore nešto sasvim drugo, barem kada je riječ o domaćim utakmicama.

Naime, FK Sloboda u ovoj je sezoni iz 17 domaćih utakmica zabilježio čak sedam poraza na Tušnju, uz “nultu” gol razliku (14:14), a osvojena su 24 boda. Slična je bila i prošla sezona kada je “crveno-crni” tim u 16 utakmica na Tušnju izgubio također sedam puta, uz gol razliku (21:19), ali je i osvojen 21 bod.

U poređenju sa ostalim sezonama, od kada se igra zajednička Premijer liga BiH, Tuzlaci su kući gubili maksimalno do tri utakmice u sezoni, a zanimljivo je da su u sezoni 2011/2012. kada su ispali iz elitnog ranga bh. fudbala imali pet poraza, što je dva manje u odnosu na broj izgubljenih utakmica u prethodne dvije sezone.

  • Interesantno je da Sloboda u sezoni 2004/2005. nije imala nijedan domaći poraz u 15 odigranih utakmica (11 pobjeda i četiri remija), a tada je ekipu sa klupe predvodio Sakib Malkočević.

    Posljednji ovosezonski domaći porazi od Krupe (1:2) i Mladosti (0:1) pokrenuli su “lavinu” negativnih kometara navijača i simpatizera kluba, čime je tuzlanskim tim pao na osmo mjesto tabele uoči posljednjeg kola u Bijeljini.

    Zaista je šteta da ćemo godinu u kojoj klub slavi 100 godina rada i postojanja pamtiti po broju najvećih domaćih poraza, a ne po nešto ljepšim stvarima kao što su osvajanje trofeja i izlazak u evropska takmičenja. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,