Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Wenger želi trofej za kraj: Evropski oproštaj Francuza od Londona

Preuzmite sliku

Arsenal će večeras u prvom susretu polufinala Evropske lige odmjeriti snage s Atletico Madridom, a bit će to posljednji put da Arsene Wenger predvodi Tobdžije na jednoj evropskoj utakmici u Londonu.

Wenger će na kraju sezone nakon 22 godine u klubu napustiti Arsenal, a u posljednjoj sezoni dobio je priliku da osvoji svoj prvi trofej. Bit će to prvi okršaj Atletica i Arsenala u historiji, a za razliku od Wengera Jorgandžije su dva puta osvajale trofej u Evropskoj ligi.

Arsenal je najefikasnija ekipe takmičenja s 29 golova, dok su Madriđani pobijedili u 22 od posljednjih 26 susreta u Evropskoj ligi. Domaći će biti bez Aubameyanga koji je već igrao za Borussiju Dortmund u istom takmičenju, dok je nastup Mesuta Ozila pod znakom pitanja.

Simeone je najavio da Diego Costa neće igrati u Londonu, ali je Brazilac sa španskim pasošem doputovao u prijestolnicu Engleske.

U drugom susretu snage će odmjeriti Marseille i Salzburg. Ekipa s Velodromea je bez poraza na domaćem terenu u ovogodišnjem izdanju Evropske lige. Francuzi su upisali sedam pobjeda i jedan remi. Dvije ekipe igrale su u grupnoj fazi, a Salzburg je osvojio četiri boda.

Marseille protiv klubova iz Austrije ime dvije pobjede, dva remija i dva poraza, dok Salzburg protiv Francuza ima omjer od tri pobjede, jednog remija i dva poraza.

Uzvratne utakmice na rasporedu su trećeg maja u Madridu, odnosno Salzburgu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje