Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Wenger otkrio najveću grešku koju je napravio u karijeri

Preuzmite sliku

Arsenal se polako navikava na život poslije Arsenea Wengera. Legendarni francuski menadžer, najveći u historiji tog kluba, u nedjelju je vodio zadnju, 1.235. utakmicu na klupi Topnika.

I dok na Emiratesu traže njegovog nasljednika, 68-godišnji Wenger ispraznio je svoje urede i za klupsku stranicu dao veliki oproštajni intervju. U njegovoj eri u Arsenalu su igrali velikani poput Thierryja Henryja, Roberta Piresa, Dennisa Bergkampa, a ko zna bi li osvojio koji trofej više da je uspio dovesti jednog igrača.

“Naravno, riječ je o Cristianu Ronaldu. On je s majkom došao u London i pregovori su bili jako dobri, gotovo i završeni. No onda se javio Manchester United, koji ga je također jako želio i otišao je na Old Trafford. Zamislite kakva bi to ekipa bila s Ronaldom i Henryjem”, rekao je Wenger.

Ronaldo je završio u Manchester Unitedu jer Arsenal nije mogao ponuditi toliko novca Sportingu.

“Uvijek postoji nešto što si mogao drukčije napraviti. No ključno kod pregovaranja je znati kad moraš, a kad ne smiješ popustiti. Sa Sportingom smo se dogovorili za oko 4,5 miliona funti, a možda smo mogli platiti još malo više. No United je ponudio 12 miliona funti i posao je propao. To mi je baš žao”, dodao je Wenger.

Ronaldo je s Manchester Unitedom osvojio tri uzastopna prvenstva i Ligu prvaka prije nego što je 2009. za 94 miliona eura otišao u Real Madrid. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,