Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Wayne Rooney se izvinio zbog pijanstva

Preuzmite sliku

Napadač engleske nogometne reprezentacije i Manchester Uniteda Wayne Rooney našao se u središtu pažnje ‘otočke’ javnosti nakon što je tabloid The Sun objavio fotografije potpuno pijanog kapitena ‘Gordog Albiona’.

  • The Sun je prvo objavio priču kako je Rooney u petak nakon pobjede protiv Škotske (3-0) u alkoholiziranom stanju upao na jednu svadbu u hotelu u Watfordu u kojem je odsjela engleska vrsta. Dan kasnije svoju priču su potkrijepili i fotografijama alkoholiziranog Rooneyja uz komentar kako je napadač ‘Crvenih vragova’ bio toliko pod ‘gasom’ da je jedva stajao na nogama.

    Bio je toliko pijan da se rušio. Nitko nije mogao vjerovati da se radi o kapitenu engleske reprezentacije,” otkrio je izvor The Sunu.

    Rooney u utorak nije nastupio u prijateljskom susretu protiv Španjolske, navodno zbog ozljede. Međutim, sve je izglednije kako je privremeni izbornik Gareth Southgate poslao napadača Uniteda na hlađenje.

    Nakon što je afera izbila u javnost Rooney se izvinio vodstvu FA-a, izborniku i suigračima zbog nedoličnog ponašanja.

    Wayneu je žao što su slike izašle u javnost. Premda je imao slobodan dan, priznao je kako takve slike nisu primjerene za nekoga u njegovoj poziciji. Izvinio se i svim navijačima,” objavili su njegovi zastupnici.

    Vodstvo FA-a za sada nije povuklo nikakve korake, međutim glasnogovornik FA-a je naglasio kako se reprezentativci i u svoje slobodno vrijeme moraju primjereno ponašati.

    Savez će preispitati pravilnik i odredbe koje se odnose na slobodno vrijeme nogometaša dok su u sastavu reprezentacije,” kazao je glasnogovornik FA-a.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,