Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Wagner Santos Lago iz Širokog Brijega najbolji fudbaler Premijer lige BiH

Preuzmite sliku

U Sarajevu je danas održana manifestacija izbora najboljih igrača i golmana BH Telekom Premijer lige, Premijer ženske lige i Premijer futsal lige u sezoni 2014/2015, u organizaciji Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH.

Za najboljeg fudbalera Premijer lige u sezoni 2014/2015 izabran je Wagner Santos Lago iz Širokog Brijega. Nagradu Wagneru je uručio Elvedin Begić, predsjednik N/FS BiH.

Wagner je tom prilikom izrazio zahvalnost porodici, klubu i svima koji su mu pomogli da osvoji ovu vrijednu nagradu.

Ovo je za mene veliki događaj. Želim se zahvaliti svim trenerima i kapitenima koji su me izabrali“, rekao je Wagner.

Za najboljeg golmana BH Telekom Premijer lige je izabran Ratko Dujković iz Zrinjskog kojem je nagradu uručio Jasmin Baković, generalni sekretar NS BiH.

Bahrudin Omerbegović iz MNK Centar Sarajevo je ponio titulu najboljeg golmana u Premijer futsal ligi u sezoni 2014/2015, dok je njegov saigrač Anel Radmilović izabran za najboljeg igrača u istoj kategoriji.

Titulu najboljeg golmana u ženskom fudbalu ponijela je Envera Hasanbegović iz SFK 2000 Sarajevo, dok je za najbolju igračicu proglašena Arnisa Kuč iz istog kluba.

Nagradu za Fair-play potez u ovoj takmičarskoj sezoni je osvojio Dženis Beganović iz Željezničara.

Riječ je o prvom izboru koji organizuje Savez, a najbolji pojedinci navedenih ligaških takmičenja izabrani su na osnovu rezultata ankete u kojoj su učestvovali treneri i kapiteni klubova.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje