Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vule Trivunović najbliže poziciji novog šefa stručnog štaba FK Sloboda

Preuzmite sliku

FK Sloboda još uvijek je u potrazi za trenerom koji će preuzeti kormilo u Rudarskoj 2.

Prema informacijama portala Tuzlanski.ba najbliže poziciji da postane novi šef stručnog štaba FK Sloboda nalazi se Vule Trivunović. Kako saznajemo pregovori Upravnog odbora Slobode i Trivunovića traju već nekoliko dana i veoma je izvjesno da će uskoro biti postignut i dogovor.

Ovaj 39-godišnji stručnjak posljednji angažman imao je u GOŠK-u iz Gabele, a ovaj tim napustio je na ljeto 2020. godine. Nedavno se povezivao i s dolaskom na klupu Sarajeva, ali na kraju nije postigao dogovor s bordo klubom.

Trivunović je dobro poznato ime u bh. fudbalu, te ima iza sebe bogatu igračku karijeru. Kopačke o klin okačio je 2014. godine u dresu Sarajeva.

Podsjetimo, nakon prozivke koja je obavljena na Tušnju sa fudbalerima Slobode za novu premijerligašku sezonu rade treneri Gradimir Crnogorac, Adnan Jahić i Edin Ribić.

Osim nekoliko dogovorenih prijateljskih utakmica iz Slobode za sada nisu obznanili da li će ekipa boraviti negdje na pripremama. Što se tiče igračkog kadra pojedini igrači koji su bili standardni u ekipi su napustili klub, a očekuje se da će Sloboda u narednom periodu dovesti nekoliko pojačanja.

Crveno-crne redove već je pojačao Kenan Delić, a nekoliko fudbalera nalazi se na probi dok traju pripreme.

Fudbalski klub “Sloboda” danas igra utakmicu protiv hrvatskog premijerligaša, Nogometnog kluba “Slaven Belupo”. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje