Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vrijedni bodovi: Ubjedljiva pobjeda Slobode nad Igmanom

Preuzmite sliku

Sloboda je na Gradskom stadionu u Banovićima sa visokih 5:1 slavila protiv Igmana, te sa tri osvojena boda prepustila Igmanu začelje tabele.

Na izuzetno teškom terenu u duelu ekipa Slobode i Igmana, publika je mogla vidjeti čak šest pogodaka. Na radost navijača Slobode, pet pogodka postigli su fudbaleri u crveno-crnim dresovima.

Sloboda je povela autogolom u 38. minuti, nakon udarca Husejinovića, a na početku drugog dijela Husejinović centrira, Bodul glavom šalje loptu na drugu stativu, gdje je Osmanković usamljen i lagano pogađa. U 50. minuti je već bilo 3:0. Husejinović je ubacio u sredinu, Dupovac postiže autogol.

Vezano | Emotivan trenutak u Banovićima: Eldar Mehmedović postigao četvrti gol za Slobodu protiv Igmana

I onda trenutak dana. U 54. minuti Vranješ je dobro prošao, srušio ga Velić, a sudija pokazao na penal.

Loptu su igrači Slobode dali Eldaru Mehmedoviću, koji je postigao gol koji je posvetio ocu i majci koje je nedavno izgubio u tragediji koga se desila.

U 72. minuti Ćubara je pogodio za 4:1. I kada su svi pomislili da će upravo ovaj rezultat biti i konačan u posljednjim sekundama pogodak postiže rezervista Nikola Komazec za konačnih 5:1.

Novi bodovi za Sloboodu dolaze u izuzetno povoljnom trenutku pred pauzu koja slijedi, nakon čega se izabranici Adnana Jahića vraćaju na Tušanj.


Standings provided by Sofascore

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje