Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vrijedna pobjeda: Sloboda na Tušnju savladala Mladost DK rezultatom 2:1 (FOTO)

Preuzmite sliku

Popularno

U okviru 19. kola BHT Premijer lige BiH na Tušnju su se sastale ekipe Slobode i Mladosti DK. Ekipa sa Tušnja slavila je zasluženu pobjedu rezultatom 2:1.

Vež u trećoj minuti izabranici Zlatana Nalića dolaze u vodstvo. Dubinsku loptu prihvatio je Baraban koji izlazi sam pred Velića i pogađa za 1:0. Nakon pogotka Ivana Barabana, Alispahić je isprobao šut sa 25 metara, lopta je otišla preko gola.

U nastavku prvog poluvremena domaći sastav je bio znatno bolji ali pokušaji Vidovića i Smajića u nekoliko navrata završavali su pored gola ili u rukama Velića.

Mladost u posljednjoj sekundi prvog dijela imala sjajnu šansu. Anđušić se našao sam pred Vuklišem, ali golman Slobode sjajno brani i na poluvrijeme domaći odlaze vodstvom od 1:0.

U drugom poluvremenu Sloboda je nastavila sa dominacijom u želji da poveća vodstvo. U 50. minuti susreta Ivetić je pokušao ali Velić još jednom odličnom intervencijom spasio svoj tim.

U 60. minuti susreta prečka spašava Slobodu. Anđušić je iskoristio dubinsku loptu i za malo postigao pogodak.

U 77. minuti Mladost dolazi do izjednačenja na Tušnju. Ubačaj sa oko 30 metara, Isaković je promijenio putanju lopti koja završava u mreži Vukliša za izjednačenje rezultata na 1:1.

Nakon izjednačenja fudbaleri Slobode su najprije preko Vidovića a nešto kasnije i preko Smajića pokušali postići pogodak za novo vodstvo ali nedostajalo je više spretnosti i koncetracije.

U 87. minuti mladi Beganović je sjajno prošao po desnoj strani, uposlio je Smajića koji loptu ostavlja Alispahiću koji pogađa za 2:1.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, a nova pobjeda Slobodu je trenutno rangirala na visoku četvrtu poziciju na tabeli. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje