Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vrijedna pobjeda na Tušnju: Golom Mujagića Sloboda zasluženo savladala Borac

Preuzmite sliku

Fudbaleri Slobode danas su u okviru 13. kola m:tel Premijer lige BiH na domaćem terenu ugostili ekipu banjalučkog Borca i slavili zasluženu pobjedu rezultatom 1:0. 

Banjalučani su meč otvorili prvom prilikom već u 3. minuti kada je na gol Golubovića šutirao Lukić, međutim lopta je završila preko gola.

  • Samo četiri minute kasnije gol ‘crveno-crnih’ ugrozio je Borac novom prilikom preko Ziljkića koji je pronašao dobru poziciju za šut,, ali dosta silovito i neprecizno je to bilo.

    Izabranici Vlade Jagodića vršili su konstantan pritisak na gol Slobode ali je u nekoliko navrata Golubović fantastično intervenisao. Domaći u 27. minuti stvaraju dobru priliku za vodstvo preko Mujagića koji sjajno upošljava Husejinovića čiji šut sa 20 metara završava iznad gola gostiju.

    Deset minuta kasnije, uzbuđenje na Tušnju. Kapiten Tuzlaka, Amar Beganović u 38. minuti se sjajno probio po strani i centrirao, da bi Mujagić loptu glavom smjestio u mrežu gostiju za vodstvo Slobode od 1:0 i rezultat kojim se otišlo na zaslužen odmor.

  • Drugo poluvrijeme izabranici Gradimira Crnogorca stvarali su prilike na gol Borca, međutim, za povećanje vodstva nedostajala je realizacija. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao pa su fudbaleri Slobode zabilježili izuzetno vrijednu pobjedu.

    Sloboda je nakon današnje pobjede na 8. poziciji sa 17 osvojenih bodova, dok su banjalučani na 3. poziciji sa osvojena 24 boda, četiri manje od drugoplasiranog Željezničara, protiv kojeg igraju sljedeću utakmicu na svom stadionu.

    Naredno 14. kolo ‘crveno-crni’ igraju u gostima kod ekipe Mladosti DK. (Foto: Blicko Junior | Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje