Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vrijedna pobjeda: Ekipa Tuzla City-a slavila u Doboju

Preuzmite sliku

Vojo Ubiparip je ekipi Tuzla City-a donio pobjedu u 25. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine u Doboju kod Kaknja.

Igrači dobojske odigrali su još jedan slab meč i u posljednja četiri susreta nisu postigli gol.

U prvom poluvremenu domaći tim je imao terensku inicijativu, ali su gosti na odmor otišli sa minimalnom prednošću. Već u 12. minuti Isaković je skrivio jedanaesterac, a siguran realizator kaznenog udarca bio je Vojo Ubiparip za 0:1.

Imali su gosti još jednu odličnu priliku u prvih 45 minuta, ali se Brekalo nije dobro snašao pred golom Velića i sa samo pet metara neometan glavom šutirao pored gola u 22. minuti. Jedinu priliku u prvom dijelu susreta domaći su imali preko Anđušića u 19. minuti, ali je Fejzić bez problema odbranio udarac igrača Mladosti.

Domaći su od prve minute nastavka krenuli furiozno ka golu Fejzića. U 61. minuti Filip Arežina je odlično šutirao iz slobodnog udarca sa 20 metara, ali je golman gostiju odlično odbranio. U 66. minuti udarac Anđušića je u šesnaestercu gostiju zaustavio rukom Brekalo, ali se sudija Slađan Došlo nije oglasio.

U 71. minuti i Asani je srušen u šesnaestercu gostiju i domaći su tražili penal, ali sudija je ponovo ostao ”nijem”. U 77. minuti na ivici šesnaesterca je srušen Welbeck, Arežina je izveo slobodan udarac, ali je Fejzić dobro odbranio.

U 84. minuti gosti su udvostručili vodstvo, a nakon kornera je iz voleja pogodio Vojo Ubiparip za 0:2 i svom timu donio velika tri boda u borbi za opstanak.

Do kraja susreta domaći su pokušavali doći po pogotka, ali se mreža Fejzića nije zatresla i Dobojani su nisu postigli gol ni u četvrtom uzastopnom susretu. (Sport1.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje