Srijeda, 22. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Vratio se Iker: Nakon srčanog udara Casillas izašao iz bolnice

Preuzmite sliku

Želim zahvaliti svima koji su mi poslali podršku. Ne znam što budućnost nosi, ali najvažnije je to da ja sada mogu stajati ispred vas i pričati. Hvala vam što se me dočekali, vidimo se uskoro, rekao je Casillas…

Legendarni španski golman Iker Casillas (37) izašao je iz bolnice nakon što su ga pregledali doktori i daljnji oporavak će nastaviti u svome domu.

 • – Želim zahvaliti svima koji su mi poslali podršku. Ne znam šta budućnost nosi, ali najvažnije je to da ja sada mogu stajati ispred vas i pričati. Hvala vam što se me dočekali, vidimo se uskoro – rekao je svjetski i evropski prvak nakon što je izašao iz bolnice u društvu svoje djevojke Sare Carbonero.

  Ispred su ga dočekali brojni novinari i navijači, a postavili su i mikrofon kako bi velikan mogao pozdraviti sve i reći više o zdravlju svog srca zbog čega je prošle sedmice završio u bolnici.

 • Pred Špancem je sada duži oporavak, no još nije siguran je li ovo definitivan njegov nogometni kraj. Ni sam još nije objavio penziju, a sve će se znati za nekoliko sedmica kada se Casillas potpuno oporavi i obavi posljednji pregled.

  Podsjetimo, Iker je 1. maja stigao na trening na kojem je proveo pola sata, a onda mu je došlo slabo. Ljekari su ga odmah odvezli u bolnicu, a kasnije je ustanovljeno da je imao srčani udar. Španac je u bolnici proveo pet dana.

  Njemu je srčani problem riješen, ali situacija u kojoj se našao bila je strahovito ozbiljna i opasna pa su doktori s maksimalnom ozbiljnošću krenuli s liječenjem, no nisu htjeli žuriti s prognozama i govoriti o tome hoće li Casillas nastaviti s karijerom ili je ovo definitivni kraj. Španski kardiolog Juan Antonio Corbalan smatra kako je njegov nogometni put gotov.

 • – Iker se neće moći više baviti profesionalnim sportom nakon što je doživio infarkt miokarda. Moći će voditi normalan život, ali njegova je karijera završena. (24sata.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,