Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vojnički režim u selekciji Francuske: Bez bijelog hljeba i krompira…

Preuzmite sliku

Francuzi koji maštaju da nakon svoje prve i zasad jedine titule iz 1998, još jednom osvoje Mundijal, težište su stavili na disciplinu. Čak i po pitanju režima ishrane.

Selektor Didier Deschamps (49) dostavio je igračima Power-Point-prezentaciju s uputama, piše L‘Equipe, u kojoj je kompilacija strogih uputa koje su sastavili fizioterapeut Gregory Dupont (45), doktor Franck Le Gall (54) i kuhar Xavier Rousseau.

Nakon treninga, igrači se mogu odmarati najviše 90 minuta, a nakon utakmice moraju spavati deset sati! Ako je temperatura zraka iznad 20 Celzijevih, temperatura vode za piće mora biti pet stepeni.

Nakon treninga svi moraju popiti po 1,5 litara vode. Paul Pogba, Antoine Griezmann, Kylian Mbappé i društvo mogu grickati sjemenke do mile volje, ali pire od krompira samo pod ručnom.

Pripravljat će im se jela koja daju energiju (riža, tjestenina), hranjive tvari (povrće, suho voće, crna čokolada) i snagu (piletina, puretina, jaja i mliječni proizvodi).

Bijeli hljeb je na crnoj listi, jednako kao i gazirana pića, a kuhar Rousseau marljivo istražuje ruske sireve. Le Bleus će za vrijeme Svjetskog prvenstva pojesti 200 kilograma ruskih sireva.

Sudeći po količini sira, čini se da Francuzi namjeravaju ostati do samog kraja… (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje