Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vogošća: Radni sastanak selektora i nogometnih trenera Premijer lige BiH

Preuzmite sliku

Radni sastanak šefova stručnih štabova nogometne Premijer lige BiH sa selektorima ”A”, ”U-21”, ”U-19” i olimpijske reprezentacije, Mehmedom Baždarevićem, Darkom Nestorovićem, Tonijem Karačićem i Mirzom Varešanovićem, bit će održan danas u Vogošći.

Sastanku će prisustvovati i predsjednik Nogometnog saveza BiH Elvedin Begić, generalni sekretar Jasmin Baković, tehnički direktor Denijal Pirić i rukovodilac Centra za edukaciju Munir Talović, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH (NSBiH).

Sastanak je slijed strateškog plana koji je usvojio IO NSBiH, a jedna od krucijalnih stavki je korelacija struke, tehničkog sektora i najstručnijih klupskih trenera BH Telecom Premijer lige BiH. Cilj nam je da uspostavimo kvalitetnu komunikaciju u dva pravca. Selektori naših selekcija stoje na stručnoj usluzi trenerima klubova od kojih se očekuje trasparentna, kvalitetna i poštena preporuka kandidata za reprezentativne selekcije, a sve u cilju što veće afirmacije fudbala, fudbalskih kadrova i selekcija u BiH – rekao je tehnički direktor Saveza Denijal Pirić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje