Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vlado Jagodić: Pravili smo mnogo grešaka i malo šansi, ovo je dobra opomena

Preuzmite sliku

Fudbaleri Mladosti u okviru 19. kola Premijer lige BiH uspjeli su na domaćem terenu savladati Slobodu rezultatom 3:1.

Iako je Slobodi trebao pozitivan rezultat na gostovanju kod Mladosti, izabranici Vlade Jagodića nisu uspjeli ostvariti pozitivan rezultat. Do kraja regularnog dijela prvenstva ostaju još tri kola. Izabranike Vlade Jagodića djelimično može utješiti poraz direktnog konkurenta u Ligi za prvaka, ekipa Širokog Brijega je poražena od Metalleghe-BSI Jajce rezultatom 1:0.

“Napravili smo grešku na početku, onda i još dvije-tri, a nismo napravili nijednu šansu u prvom poluvremenu. Međutim u drugom poluvremenu nakon određenih izmjena, a da nismo primili taj drugi gol, mislim da bi bila neizvjesnija utakmica. Ali u svakom slučaju je ovo dobra opomena za nas jer smo se dobro uljuljkali. Nismo imali dugo poraz i mislili smo da ne možemo izgubiti od bilo koga, a očigledno možemo”, rekao je Jagodić na press konferencji za medije nakon susreta te dodao:

“Ovo je danas visok rezultat. Primili smo tri gola na otvaranju prvenstva što je puno. Moramo se već okrenuti narednoj i sve ovo dobro analizirati večeras. Ovo danas ništa nije valjalo. U svakom slučaju znam da imamo kvalitete, nismo zaboravili igrati, a i dobro smo se spremili. A zašto smo danas toliko griješili, to je posao nas trenera. Mladost je zasluženo slavila, a mi se okrećemo Metallegheu, jer će to za nas po svemu sudeći biti ozbiljna utakmica.” (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje