Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vlado Jagodić o susretu protiv Zrinjskog: Muminović je kvalitetan golman, u 20. minuti je trebao biti penal i crveni karton

Preuzmite sliku

Fudbaleri Slobode poraženi su u nedjelju na Stadionu Tušanj u okviru 5. kola BHT Premijer lige BiH od akutelnog prvaka BiH, HŠK Zrinjski, a svoje viđenje utakmice dao je šef stručnog štaba Slobode, Vlado Jagodić.

Fudbaleri Slobode su nadigrani na Tušnju, te je u taktičkoj postavci Zrinjskog iskorištena svaka slabost ove ekipe.

,,Poraz nam je došao u nevrijeme. Prije derbija smo napravili dobru uvertiru. Kad smo trebali ovjeriti četiri boda, desilo nam se da nam gost bude Zrinjski. Oni su možda odigrali i najbolju utakmicu u prvih pet kola. Da bi on odigrao dobro i mi smo im to omogućili. U svakom slučaju težak poraz, zato što je došao u vrijeme kad je trebalo ekipa da se potpuno ustabili na psihološkom i taktičkom planu” kazao je Jagodić u razgovoru za Sloboda TV.

Fudbaleri Slobode prema riječima Jagodića nisu odigrali prema zadanim uputama:

,,Iz posjeda lopte smo trebali kreirati prilike. Mi na ovoj utakmici nismo uradili ni 30% zamišljenih stvari po pitanju kreiranja prilika. Razlog za to nije kvalitet odbrane Zrinjskog, nego isključivo zbog nonšalancije pojedinih igrača veznih igrača, a iz izgubljenih lopti smo doveli odbranu u neugodnu poziciju, gdje su igrali protiv kvalitetnih napadača Zrinjskog. Nismo smjeli gubiti posjed i nismo smjeli dozvoliti njihovim napadačima otvorene prostore za udarce na gol”, dodao je Jagodić nakon utakmice.

Na Vladu Jagodića je posebno uticao detalj iz 20. minute, kada je Krpić oboren u šesnaestercu, a samo nekoliko minuta nakon toga Zrinjski postiže pogodak. Jagodić je pohvalio Darka Todorovića, kao igrača koji je uspio da uradi sve što se tražilo od njega.

,,Kad znamo da igramo protiv Zrinjskog, jedan detalj može odlučiti utakmicu. Ja nemam pravo na takvo nešto, ali iskreno, čovjek sam od krvi i mesa i ne mogu više trpiti određene stvari. Ko god misli da bi bio isti tok utakmice, da je u 20. minuti neko postupio na način kako treba po pravilima igre da postupi. Posljednji igrač odbrane je povukao našeg igrača rukom za rame, oborio ga na zemlju, lopta je padala ispred našeg igrača. To je posljednji igrač odbrane. Ne samo da je trebao biti dosuđen penal, već je igrač Zrinjskog trebao dobiti crveni karton”, rekao je Jagodić.

U narednim utakmicama Jagodić će preporučiti ljudima iz Uprave da povedu još više računa o detaljima koji donose kazne Disciplinske komisije N/FSBiH. Jagodić je dodao da je on kriv za poraz i da mu je poražavajuće da mlade momke u ekipi napadaju nakon utakmice.

,,Kada je za Zrinjski dosuđen slobodan udarac, na klupi sam komentarisao kako je to poput penala za njih. Azir Muminović je kvalitetan golman, ali i za mnogo iskusnije golmane, onakav udarac je bio isuviše kvalitetan”, završio je Jagodić. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje