Subota, 12. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Visoko: U rekonstrukciju Gradskog stadiona ‘Luke’ uloženo oko milion KM

Preuzmite sliku

Služba za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke Grada Visoko, zajedno s menadžmentom JU Centar za kulturu, sport i informisanje a uz podršku gradonačelnice Amre Babić, kontinuirano ulaže u infrastrukturne projekte u Gradski stadion ‘Luke’ Visoko.

– Prepoznavajući značaj i vrijednost sporta za Grad Visoko, u stadion ‘Luke’ uložena su značajna sredstva za rekonstrukciju i unaprjeđenje uvjeta za treniranje. Tako je najveći projekt, u okviru uređenja ambijenta za naše sportiste, bila izgradnja pomoćnog terena s umjetnom travom – navodi se.

Urađena je rekonstrukcija svlačionica Gradskog stadiona ‘Luke’, koja omogućava ugodnije uvjete sportistima prije i nakon treninga.

Instalacija plastičnih stolica na tribine bila je jedan od vrijednih projekata, u proteklom periodu. Suština renoviranja i modernizacije tribina značajna je za sve posjetioce utakmica i građane, ali i goste koji podržavaju visočki sport.

Za rukometaše, realiziran je projekt asfaltiranja rukometnog stadiona. Poboljšana je funkcionalost travnjaka na Gradskom stadionu ‘Luke’ te izvršena ugradnja sistema za navodnjavanje.

Novo rješenje osvjetljenja stadiona bazirano je na LED tehnologiji, a generalni pristup te ideje je manja potrošnja energije i stvaranje boljih uvjeta za razvoj sporta. S tim u vezi, izvršena je ugradnja led reflektora.

Urađena je sanacija terena, što podrazumijeva čepiranje, busjenovanje, bacanje kvarca i trave. Također, urađeno je krečenje i farbanje svih željeznih i betonskih djelova, opremanje fitnes centra, izgradnja ulične rasvjete i zamjena djela stolarije.

Sigurnost terena, uposlenika i sportaša na visokom je nivou. Osigurano je ugradnjom video nadzora i alarmnog sistema.

– U projekte rekonstrukcije Gradskog stadiona ‘Luke’ Visoko uloženo je oko milion KM – navode iz Grada Visoko.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,