Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Više nije fudbaler Genta: Hajradinović potpisao ugovor sa norveškim Haugesundom

Preuzmite sliku

Posljednjeg dana januarskog prijelaznog roka za fudbalere u Evropi, mladi bosanskohercegovački internacionalac Haris Hajradinović potpisao je ugovor kojim je i zvanično napustio Gent i postao igrač Haugesunda u kojem je prošlu godinu proveo kao posuđeni igrač, javlja Anadolu Agency (AA).

Na službenoj internet stranici belgijskog prvaka Genta je potvrđeno da je donedavni mladi reprezentativac Hajradinović i zvanično napustio taj tim i postao igrač norveškog Haugesunda.

Uporedo s tim, i norveški Haugesund je saopćio kako je uspio postići dogovor sa Gentom oko Hajradinovića. Hajradinović je sa norveškim timom potpisao troipogodišnji ugovor, a to je uslijedilo nakon što se tokom prošlogodišnje posudbe dokazao kao vrsni vezni igrač.

“Bosanski fudbalski biser postao zvanično igrač Haugesunda“, naslov je pod kojim je Uprava norveškog kluba objavila, a norveški mediji prenijeli vijest o potpisivanju ugovora sa 23-godišnjim Hajradinovićem.

Šef stručnog štaba Haugesunda Eirik Horneland je izjavio da je izuzetno zadovoljan potpisivanjem ugovora sa Hajradinovića, za kojeg je kazao da je u 27 ligaških utakmica prošle sezone dokazao da se radi o kvalitetnom igraču sa velikim potencijalom da napreduje u nastavku karijere.

“Haris je izuzetno dobro primljen i dobro se snašao ovdje prošle godine. Ima potencijal da napravi nove iskorake ove sezone. Stoga je jasno da sam vrlo zadovoljan da smo sada dobili priliku da ga otkupimo od Genta“, kazao je Eirik Horneland za klupski portal.

Nakon nastupa za slovački Trencin, nekadašnji igrač sarajevskog Željezničara Hajradinović je krajem 2014. godine prešao u belgijski Gent, s kojim je 2015. godine osvojio belgijsko prvenstvo. Početkom prošle godine je kao posuđeni igrač prešao u Haugesund u kojem će prema novom ugovoru ostati do 2021. godine.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje