Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vincenco Montela novi trener Milana

Preuzmite sliku

Montela će na klupi „Rossonera“ naslijediti Cristiana Brochija koji je bio privremeno rješenje nakon što je šef stručnog štaba Siniša Mihajlović u aprilu dobio otkaz

Nekada sjajni napadač Vincenco Montella imenovan je za novog trener Milana na period od dvije godine. Ova vijest uslijedila je nedugo nakon što je nezvanično objavljeno da je Silvio Berlusconi dogovorio prodaju 80 posto vlasništva nad klubom sa kineskim investitorima za 750 miliona eura.

Montela će na klupi „Rossonera“ naslijediti Cristiana Brochija, koji je bio privremeno rješenje nakon što je šef stručnog štaba Siniša Mihajlović u aprilu dobio otkaz.

Iako mu je tek 42 godine, Montella iza sebe ima solidno trenersko iskustvo. Sjedio je na klupi čak četiri italijanska prvoligaša. Vodio je Romu, istina privremeno, a potom Cataniju, Fiorentinu i posljednju sezonu Sampdoriju.

Tokom igračke karijere nosio je dresove Empolija, Genoe, Sampdorije, Rome i Fulhama. Za reprezentaciju Italije, s kojom je 2000. bio vicešampion Evrope, odigrao je 20 utakmica i postigao tri gola. (Anadolija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,