Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vidović: Dok postoje šanse, borit ćemo se za Evropu

Preuzmite sliku

Utakmicom protiv Širokog na Pecari, nogometaši tuzlanske Slobode završavaju seriju susreta s prve četiri ekipe Premijer lige.

Golgeter ekipe Antonio Vidović potvrđuje da će protiv kvalitetnih Širokobriježana biti teško, ali da će na teren izaći s namjerom da se nadigravaju.

– U prethodnim utakmicama pokazali smo da se dobro nosimo sa ekipama koje igraju napadački nogomet. Vjerujem da ćemo i sada pokazati veliku borbenost i vratiti se neporaženi iz Hercegovine – rekao je Vidović u razgovoru za Fenu.

Tuzlaci su hendikepirani izostankom suspendiranih Amara Beganovića, koji je “pocrvenio“ protiv Željezničara, Azira Muminovića, koji je povrijeđen, te “kartoniranih” Muamera Adžema i Muharema Čivića, dok je sezonu zbog povrede okončao Mehmed Alispahić.

– Oslabljeni smo neigranjem nekoliko standardnih igrača, ali vjerujem da će oni, koji dođu na njihovu poziciju, iskoristiti svoju priliku i zamijeniti ih na najbolji način – smatra golgeter Tuzlaka, koji je u prvenstvu postigao sedam golova.

Do prije nekoliko kola Sloboda je kotirala kao mogući putnik u Evropu, ali su sada šanse nešto slabije, mada sve nije izgubljeno.

– Sve dok šanse za Evropu postoje, borit ćemo se. Ostala su još četiri kola i svašta se može desiti – zaključio je Vidović.

Utakmica Široki Brijeg – Sloboda igra se sutra od 17 sati. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,