Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

VIDEO: Navijači Galatasaraya napravili do sada neviđenu 3D koreografiju

navijaci-galate
Preuzmite sliku

Navijači Galatasaraya svojim igračima poklonili fantastičnu koreografiju.

\"navijaci-galate\"Odavno je već poznato da su turci ludi za sportom pogotovo za fudbalom i košarkom, nijednom sportskom kolektivu koji dolazi u Tursku na gostovanje nije svejedno jer vrlo dobro znaju kakva će ih paklena atmosfera dočekati na stadionu odnosno dvorani.

Frenetničnim turcima rame uz rame su grci koji su takodje poznati kao jedni od najvjernijiih i najvatrenijih navijača u evropi. Kada igraju dva najslavnija turska kluba kao što je to bio slučaj u nedjelju kada su se sastali Galatasaray i Fenerbahce groznica zavlada cijelom zemljem pogotovo još ako je u pitanju utakmica koja može odlučiti prvaka turske.

Domači navijači su žarko željeli pobjedu protiv svog najljučeg rivala pa se s toga nisu štedjeli nego su svojim igračima pripremili do sada neviđenu koreografiju na ovim prostorima koja im je trebala dati dodatnu snagu kako bi savladali svog protivnika.

U ovu koreografiju je sasvim sigurno uloženo dosta vremena, truda, živaca i na kraju krajeva novaca ali nažalost sve to nije bilo dovoljno da Galata dobije tu utakmicu, izgleda da je koreografija dala više motiva fudbalerima Fenera koji su sa ovog stadiona otišli sa cijelim plijenom jer su slavili rezultatom 2:1.

Pogledajte kako se voli i bodri klub na turski način.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: