Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Veselinović: Kada osjetimo podršku navijača idemo iznad naših mogućnosti

Preuzmite sliku

Dvadesetosmogodišnji Mladen Veselinović koji je prije četiri mjeseca ponovo obukao crveno – crni dres, svakim novim nastupom za Slobodu dokazuje da je zasluženo dio prvog tima FK Sloboda.

Kroz svoju petnaestogodišnju fudbalsku karijeru prošao je kroz mnoge bh. klubove među kojima su Željezničar i Borac, a kada su u pitanju inostrani klubovi izdvaja češki klub Viktoria Plzeň. Osvrnuo se na protekle godine kazavši nam da je kroz uspone i padove koji su sastavni dio fudbala, naučio da je potrebno da se poklopi mnogo faktora kako bi se uspjelo u ovom poslu.

‘’Potrebno je dosta truda, sreće, zdravlja i pravih momenata u pravo vrijeme kako bi se moglo doći do uspjeha. Ništa nije jednostavno i za sve je potrebno dati svoj maksimum’’, objašnjava Veselinović.

Iako je iza njega mnogo utakmica, kaže nam da svaka ostavi utisak i iz svake se nešto novo nauči. Neke od njih su ostavile lijepe uspomene, a neke ne.

‘’Jedan od dražih trenutaka tokom moje fudbalske karijere je svakako utakmica Slobode protiv Sarajeva kada smo pobijedili 3:0. A kada je u pitanju teži, to je svakako izgubljeno finale Kupa sa Slobodom’’, prisjeća se Veselinović.

Kada je u pitanju stanje na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine, smatra da je Sloboda mogla i može bolje.

‘’Mogli smo i bolje. Mjesto na tabeli je dobro, visok je i broj bodova, ali smatram da smo našom igrom zaslužili više. No, kao što sam već rekao, i sreća igra veliku ulogu’’, dodaje.

Prethodne dvije sedmice se vrijedno treniralo u timu crveno – crnih te se, kako kaže Veselinović, uigrano i spremno ide u naredne susrete.

‘’Dobro se spremamo. Reprezentativna pauza je dobro dosla da osvježimo ekipu, da se povrijeđeni vrate i da spremno dočekamo naredne utakmice, počevši od subote kada dočekujemo FK Radnik na Tušnju’’, kaže Veselinović.

Za kraj razgovora, kazao je i da li ima uzore u svijetu fudbala te kako provodi svoje slobodno vrijeme.

‘’Nemam uzora, ali cijenim igrače; Mesija zbog talenta, Ronalda zbog rada i truda. Kada je u pitanju moje slobodno vrijeme, uglavnom ga provodim gledajući različite emisije poučnog sadržaja, najčešće o geografiji i istoriji’’, ističe.

Nije zaboravio spomenuti ni navijače koji su bezrezervna podršku njegovim saigračima i njemu. Kaže da energija koju osjete od njih zasigurno utječe na ishod utakmice.

‘’Treba nam podrška svakog navijača, jer kada osjetimo njihovu podršku, idemo iznad naših mogućnosti’’, zaključuje Veselinović. (fksloboda)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje