Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Veoma zanimljiva završnica Lige prvaka: Sutra počinje borba za ostanak među osam najboljih

Preuzmite sliku

Elitno klupsko fudbalsko takmičenje UEFA Liga prvaka ulazi u završnicu, a sutra počinje rasplet i borba za ostanak među osam najboljih ove sezone.

Uzvratni mečevi osmine finala Lige prvaka igrat će se sutra i prekosutra, a preostala četiri meča su na rasporedu naredne sedmice.

Bayern nakon pobjede u prvom meču rezultatom 5:1 sutra gostuje u Londonu kod Arsenala koji bilježi pad forme i mali su izgledi da nadoknadi rezultatski zaostatak.

U drugom sutrašnjem meču će italijanski Napoli dočekati Real Madrid koji iz prvog meča nosi rezultatsku prednost 3:1, ali nošeni pobjedom protiv Rome u Seriji A, Napolitanci će svakako pokušati da zvijezdama Zinedinea Zidanea pomrse račune.

U srijedu su na rasporedu još dva izuzetno zanimljiva meča osmine finala.

Borussia u Dortmundu dočekuje portugalsku Benficu koja je u prvom meču slavila minimalnu pobjedu na domaćem terenu. Fudbalsku javnost očekuje neizvjestan meč u kojem oba tima imaju podjednake šanse za prolaz među osam najboljih u Ligi prvaka.

Barcelona će na Nou Campu dočekati Paris Saint Gernaim koji je u prvom meču deklasirao katalonske zvijezde s visokih 4:0 i ostaje da se vidi da li će Messi, Neimar i Suarez moći odgovoriti zadatku i stići rezultatski zaostatak.

Iako se prednost PSG-a čini nedostižnom, ipak treba na umu imati činjenicu da je u zaostatku Barcelona koja može svakome dati četiri ili pet golova ako su njeni golgeteri raspoloženi.

Preostala četiri meča osmine finala Lige prvaka na rasporedu su 14. i 15. Marta. Juventus dočekuje Porto i brani rezultatsku prednost od 2:0 iz prvog meča, a novajlija i Ligi prvaka Leicester City će protiv Seville pokušati podići atmosferu u klubu nakon što je uprava dala otkaz treneru Caudiu Ranieriju. Sevilla iz prvog meča brani prednost od 2:1.

U završnici osmine finala snage će odmjeriti Atletico Madrid i Bayer Leverkusen. Prvi meč je dobio Atletico rezultatom 4:2, dok u posljednjem meču Monaco dočekuje Manchester City. Ova dva tima su u prvom meču odigrali fantastičnu utakmicu koja je završena rezultatom 5.3 u korist engleskog tima. (Anadolija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,