Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Velški New Saints izjednačio rekord Ajaxa star 44 godine

Preuzmite sliku

Fudbalski klub New Saints, aktuelni šampion Velsa izjednačio je rekord Ajaxa star 44 godine, upisavši na Boxing Day 26. uzastopnu pobjedu u takmičarskim utakmicama.

Sveci“ su sinoć u 20. kolu savladali sa 4:0 Cefn Druids i došli do čak 21 boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Bala Town, te su tako stigli nadomak šeste uzastopne titule šampiona Velsa.

New Saints već 30. decembra ima priliku da ponovo protiv Cefn Druidsa, ali ovoga puta u gostima, dođe do 27. pobjede i na taj način zasjeni rekord Ajaxove genracije iz 1972. godine, koju su predvodili Johan Cruyff i Johann Neeskens.

Nacionalni rekord u Premier ligi od 16. uzastopnih pobjeda New Saintes je oborio još početkom novembra, kada je savladao Airbus sa 4:0. Sada je stigao do broja 20, i vjerovatno će taj niz nastaviti, a tako i poboljšati prvenstveni rekord.

Ajax je u sezoni 1971/72. pobijedio u 26 utakmica za redom u svim takmičenjima, 19 ih je upisao u domaćem prvenstvu, četiri u Kupu šampiona i tri u Kupu Holandije. (Anadolija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,