Utorak, 4. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Veliki uspjeh: Juniori Salinesa prvaci, seniori dupli finalisti

Preuzmite sliku

Tuzlanski Futsal klub “Salines Tuzla City”  ove sezone ušao je u tri finala. 

Juniroska ekipa  osvojila je titulu prvaka   Premijer futsal U-19 lige BiH, dok seniore naredih dana igraju finale Kupa BiH i Finale PLAY OFFA Premijer futsal lige BiH. Sve to je ogroman uspjeh kojim se može rijetko koji kolektiv pohvaliti, rečeno je na današnjoj press konferenciji ovog kluba.

Juniori su u  polufinalu su bili bolji od ekipe GFC „Sarajevo“ iz Sarajeva koju su savladali rezultatom 2:0, a dvostruki strijelac je bio Benjamin Smajić.

“Velika je čast biti dio ove priče i dio ove ekipe jer smo svojim radom i trudom došli do finala i zasluženo podigli ovaj trofej. Predstavili smo grad Tuzlu i klub „Salines“ na najbolji mogući način. Ponosan sam na svoje momke jer smo ostavili srce na terenu. Velika je stvar za nas i drago mi je da smo ovo uspjeli”- kazao je Vedad Jašarević, kapiten juniorske ekipe.

Generalno, stručni štab je odlučio ove godine podmladiti ekipu seniora što je i učinjeno. Kako je kazao Tarik Huremović, kondicioni trener “Salinesa”, više od 60% igračkog kadra predstavljaju faktički srednjoškolci kao što je i sam kapiten.

 • “Što se tiče rada sa sportašima, oni su na početku pokazali trud i zalaganje. Sve ono što smo mi kao struka postavili ispred njih. Oni su radili maksimalno odgovorno. I sada imamo prvi plod tih rezultata, a to je ovaj trofej Premijer futsal U-19 lige BiH”- rekao je Huremović. On dodaje da, upravo zbog mladosti, mnogi “Salines” nisu shvatili ozbiljno ove sezone.

  “Ovaj klub predstavlja svijetlu tačku u ovom sportu. On može biti primjer svima kako klub treba funkcionisati, kako treba te snage da se uključe i zajednčki da guraju u jednom pravcu” – zaključuje Huremović i dodaje da je bitno da mladi igrači upijaju znanje i iskustvo svog  trenera Predraga Rajića. Nažalost, uspjeh ovog kluba nije prepoznat u gradu i kantonu iz kojeg dolazi te Uprava kluba danas nije krila razočarenje.

  “U posljednih četiri godine imamo fantastične rezultate. Donosimo pehare. Ako nismo prvi, drugi smo. No, ne znamo razloge, ali Grad Tuzla nije prepoznao naš rad i rezultate. Mi  se nismo ni javljali insitucijama dok nismo donijeli rezultate. Imali smo nekoliko sastanak i obećanje. Međutim, možete provjeriti koliko smo dobili sredstava. Treba se uraditi analiza koliko je podjeljeno budžetskih sredstava svim sportskim kolektivima u gradu i kakvi su doneseni rezultati”- rekao je Željko Tomić, član Uprave. On podsjeća da su Jarčevi prevazišli odavno okvire BiH i da su veoma popularni u regiji gdje često igraju turnire i prijateljske utakmice i prikazuju Tuzlu i BiH na najbolji mogući način.

 • No, ipak ima onih koji su istinski prijatelji sporta i koji su prepoznali kvalitet kluba te mu pomažu poput Pivare Tuzla koja je jedan od sponzora.

  “Imponuje nam što smo dio podrške ovog tima u finansijskom dijelu. Pivara i dalje ima otvorena vrata u svakoj kategoriji sporta, pa i ovoj. Ova kategorija u BiH dobija na značaju i intezitetu. Mi zaista vidimo taj napredak ide uzlaznom putanjom. U nekoliko zadnjih mjeseci smo zaposlili određen broj sportskih radnika u Pivaru, mladih ljudi”- izjavio je Fahrudin Salihović, direktor Pivare.

  Sa podrškom ove firme ali i još nekih drugih, tuzlanskom „ Salinesu“ predstoji druga finalna utkamica Kupa BiH se igra 18.maja 2022. ( srijeda) od 20:15 u tuzlanskom Mejdanu gdje „Salines“ dočekuje FC „ Mostar SG Staklorad“ iz Mostara. Potom, slijedi prva utakmica Finala PLAY OFFA Premijer futsal lige BiH između istih ekipa, odnosno FC Mostar SG Staklorad i FC Salines igra se 22.05. 2022. u Mostaru od 20:00 sati.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,