Nedjelja, 26. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Veliki skandal nakon objave detalja ugovora: Messi poludio i krenuo u obračun, najavio tužbu

Preuzmite sliku

Argentinska superzvijezda kreće u akciju nakon objave dokumenta koji je potresao Španija.

Španski fudbal u nedjelju je pošteno prodrmala prava bomba – objava detalja ugovora Lionela Messija u listu El Mundo, po kojima Barcu njihova najveća zvijezda košta više od pola milijarde eura za četiri godine.

El Mundo je pritom naveo kako je baš to ugovor koji je Barcu odveo “od slave do ruševine”, aludirajući na lošu finansijsku sliku i galopirajući dug koji se približio milijardi eura.

No, mnogi su stali i u obranu Messija, poput predsjedničkog kandidata Victora Fonta koji je ustvrdio kako je Messi zaslužio svaki cent s obzirom na sve što donosi Barceloni na igračkom i poslovnom planu.

Vezano | Španski El Mundo: Ovo je “faraonski” ugovor Lea Messija koji je uništio Barcelonu

Reakcije nije trebalo dugo čekati. Katalonski RAC 1 javlja kako je Messi odmah kontaktirao advokata kako bi razmotrio opcije. Očekuje se tužba protiv El Munda, ali i trojca koji je imao pristup ugovoru.

Radi se o bivšem predsjedniku Josepu Mariji Bartomeuu i njegovu saradniku Oscaru Grauu, koji su bili prisutni na potpisu ugovora 2017., kao i Carlesu Tusquetsu koji je imao pristup ovom dokumentu zajedno s još dvojicom neimenovanih ljudi.

Tužbu protiv El Munda najavljuje i Barcelona, koja negira da je uključena u ovo curenje dokumenata.

“Kategorički odbijamo odgovornost za objavu dokumenta i poduzet ćemo odgovarajuće pravne korake protiv novina El Mundo zbog štete koja bi mogla nastati ovom objavom. FC Barcelona izražava apsolutnu podršku Lionelu Messiju, pogotovo u pogledu pokušaja rušenja njegova imidža i narušavanja odnosa s klubom u kojem je postao najbolji igrač u historiji fudbala”, napisali su.

Španski mediji iznose razne teorije i predviđanja nakon ove vijesti. Piše se da će nakon ovoga Messi uskoro javno odlučiti o svojoj budućnosti u Barceloni – iz koje je već skoro otišao minulog ljeta – ali i da je ovo zapravo taktika da se Messija potjera iz kluba.

Vidjet ćemo šta će se dogoditi u novom poglavlju turbulentne sadašnjosti i neizvjesne budučnosti katalonskog giganta. (Gol.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,