Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Veliki remi Sarajeva protiv Atalante, Željezničar na Grbavici izgubio od Apollona (VIDEO)

Preuzmite sliku

FK Sarajevo iznenadio je favorizovanu Atalantu i u susretu drugog pretkola Evropske lige u Italiji ostvario rezultat od 2:2 koji mu ostavlja dosta nade da može u revanšu izboriti plasman u nastavak takmičenja.

Eliminacijom Banantsa u Evropskoj ligi, FK Sarajevo je zakazao dvoboj sa Atalantom sa kojom je večeras odigrao prvi meč na Mapei stadionu u Reggio Emiliji.

Bordo tim nije pružio previše dobru partiju u prvom poluvremenu, ali se senzacionalno oporavio u drugom dijelu i na Koševo se vraća sa itekako aktivnim rezultatom pred revanš susret.

Fudbaleri Željezničara izgubili su od kiparskog Apollona s 2:1 u susretu 2. pretkola Evropske lige odigranom na stadionu “Grbavica” u Sarajevu.

Iako većih prilika nije bilo, Apollon u 23. minutu dolazi do vodstva. Nakon prekršaja i ubačaja sa strane, autogol glavom postiže defanzivac Željezničara Jadranko Bogičević. Do kraja poluvremena prilika za nove pogotke nije bilo. Željezničar je igrao defanzivno, tražeći svoje prilike iz kontranapada, dok su igrači Apollona zadovoljni trenutnim rezultatom držali loptu u svom posjedu, ne dozvoljavajući protivniku da eventualno dođe do poravnanja.

Željezničar je tek u 74. minutu imao prvi šut u okvir gola koji je uputio Blagojević.  Kiparski viceprvak u 79. minutu postiže svoj drugi pogodak. Strijelac je bio Esteban Sachetti koji je snažnim udarcem savladao Kjosevskog.

U nastavku utakmice Željezničar je pokušao napasti protivnika, međutim napadi „plavih“ nisu bili opasni po odbranu Apollona sve do samog kraja utakmice, kada je u 90. minutu napadač Sulejman Krpić nakon dobrog ubačaja uspio savladati golmana Valea za konačnih 1:2.

Do kraja meča nije bilo promjene rezultata, a pobjedom na „Grbavici“ Apollon je došao na korak do plasmana u 3. pretkolo Evropske lige.

Revanš će biti odigran sljedeće sedmice u Limassolu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,