Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Veliki preokret? Vaha ostaje selektor Maroka, zvijezda se vraća u reprezentaciju

Preuzmite sliku

Ipak bi se mogao dogoditi preokret u slučaju Vahida Halilhodžića. Kako pišu marokanski mediji, selektor Maroka neće dobiti otkaz.

Ova vijest pojavila se nakon sastanka predsjednika saveza Fouzija Lekjaae i bosanskohercegovačkog stručnjaka. Nakon tog sastanka sve ukazuje na to da će Vaha ipak voditi Maroko u Kataru gdje ga u grupi čekaju Hrvatska, Belgija i Kanada.

Marokanski mediji pišu da je Halilhodžić ipak popustio i pristao ispuniti glavni uvjet predsjednika saveza da ostane selektor, a to je vratiti u reprezentaciju dvije najveće zvijezde koje je odbacio nakon žestokih svađa s njima.

Hakim Ziyech, ofanzivac Chelseaja i Noussair Mazraoui, desni bek Ajaxa tako su očito ponovno dobrodošli u reprezentaciju. Međutim, pitanje je sada hoće li se oni htjeti vratiti jer su prije dva mjeseca obojica rekla da više neće igrati za Maroko dok je Vaha selektor.

Drugi razlog da ne daju otkaz Halilhodžiću je milionska odšteta koju bi dobio da mu daju otkaz prije početka Mundijala. Njegov ugovor s Marokom se zahvaljujući klauzuli automatski produžio plasmanom na Svjetsko prvenstvo.

Ipak, tamošnji mediji dodaju da sve još nije zvanično potvrđeno te, da ni proslavljeni bh. stručnjak, a niti predsjednik saveza Maroka Lekjaa nisu dali izjave nakon sastanka. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,