Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Veliki preokret: U sudijskoj nadoknadi Smajić pogodio za pobjedu Slobode protiv Sarajeva (FOTO+VIDEO)

Preuzmite sliku

Pred oko 2.000 gledalaca na stadionu Tušanj u Tuzli fudbaleri Slobode savladali su poslije preokreta Sarajevo rezultatom 2:1 u prvom susretu 27. kola Premijer lige BiH.

Početno ispitivanje snaga na terenu proteklo je uz veći broj prekršaja na obje strane. U 9. minuti susreta domaći su tražili prekršaj nakon što je Hadžanović pao na ivici kaznenog prostora. Sudija se nije oglasio.

Izabranici Zlatana Nalića vršili su pritisak na gostujući tim, u 25. minuti Ćivić sjajno šutira, Kovačević odbija do Vidovića koji zabija gol, koji je poništen zbog ofsajda.

U 31. minuti nakon diskutabilne odluke glavnog sudije da ne svira prekršaj za domaći tim, fudbaleri Sarajeva kreću u polukontru iz koje fantastičan pogodak postiže Amar Rahmanović za vodstvo Sarajeva od 1:0.

U drugom poluvremenu fudbaleri Slobode krenuli su odlučno u nastojanju da poravnaju rezultat. Posjed lopte se isplatio a Ćivić nakon sjajne asistencije Smajića u 53. minuti donosi izjednačenje protiv Sarajeva za veliku radost navijača na Tušnju.

Nakon poravnanja rezultata fudbaleri Sarajeva su preuzeli posjed lopte ali nisu uspjeli ugroziti gol domaćeg tima.

U sudijskoj nadoknadi, neopreznost gostujućih fudbalera, a na sjajnu asistenciju Pršeša, iskoristio je mladi Smajić koji nakon dugog posta u crveno-crnom dresu postiže izuzetno bitan gol za pobjedu Slobode.

Sloboda: Vukliš, Adžem, Husejinović, Baraban, Smajić, Ivetić, Beganović, Vidović, Čivić, Hadžanović, Ignjatović.

Sarajevo: Kovačević, Stanojević, Lazić, Hebibović, Ahmetović, Rahmanović, Velkoski, Kapić, Mujakić, Halililović, Tatar. (Foto: Blicko Junior | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje