Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Veliki derbi na ostrvu: Može li Lampard nadmudriti Kloppa?

Preuzmite sliku

Drugo kolo Premiershipa donosi nam i prvi veliki derbi ove sezone. Na Stamford Bridgeu ćemo od 17:30 gledati dvoboj između Chelsea i aktualnog prvaka Liverpoola.

Lud prijelazni rok Chelseaja

Chelsea je ušao u prvenstvo kao jedna od najzanimljivijih ekipa s obzirom na to da su u ovom transfer roku uložili 220 miliona eura i doveli Hakima Ziyecha, Thiaga Silvu, Bena Chilwella, Tima Wernera i Kaija Haveritza.

U prvom kolu su savladali Brighton u gostima s 1:3 i time na najbolji način predstavili novu ekipu. Lampard zbog povreda neće moći računati na Ziyecha, van Ginkela i Gilmoura, dok su pod upitnikom Silva, Pulisic i Chilwell.

Aktivni Liverpool

Liverpool je prošle sezone uzeo prvi naslov nakon 30 godina čekanja, a u prvom susretu ove sezone u spektakularnoj utakmici svladali su Leeds s 4:3. Junak je bio Mohamed Salah s tri gola.

Liverpool je svoj najzvučniji transfer odradio prije nekoliko dana kada je za samo 30 miliona eura doveo fantastičnog Thiaga iz Bayerna. Osim njega, na Anfield su stigli i Jota (45 miliona eura) i Tsimikas (13 miliona eura). Za današnju utakmicu neće biti spreman Oxlade-Chamberlain, a još uvijek se ne zna hoće li moći nastupiti Tsimikas i Shaqiri.

Predviđeni sastavi:

Chelsea (4-2-3-1): Kepa; James, Rudiger, Zouma, Alonso; Kante, Kovacic; Mount, Havertz, Werner; Giroud

Liverpool (4-3-3): Alisson; Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson; Henderson, Fabinho, Wijnaldum; Salah, Firmino, Mane. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje