Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Velika pobjeda: Cristiano Ronaldo odveo Juventus u četvrtfinale (VIDEO)

Preuzmite sliku

Dvije revanš utakmice četvrtfinala Lige prvaka odigrane su večeras. Puno zanimljivije bilo je u duelu Juventusa i Atletico Madrida koji je odigran na stadionu Juventusa u Torinu.

Atletico je iz prvog susreta odigranog u Madridu donio dva gola prednosti (2:0), pa se Juventus našao na teškom zadataku u susretu sa jednom od najboljih defanzivnih ekipa na svijetu.

Radovali su se domaći već u četvrtoj minuti susreta, ali je pogodak koji je postigao Giorgio Chiellini poništen. Juventus je do vodstva ipak došao u 27. minuti susreta. Nakon centaršuta Bernardeschija Cristiano Ronaldo je šutirao glavom i doveo svoju ekipu u vodstvo.

Bernardeschi je bio u prilici u 32. minuti, a Chiellini u 45, ali se rezultat nakon prvih 45 minuta utakmice nije promijenio. Ostalo je 1:0 za Staru damu.

Ronaldo je stvari na početak vratio u 48. minuti susreta. Ovaj put centrirao je Cancelo, a udarac glavom Ronalda Jan Oblak nije mogao zaustaviti. Mandžukić je imao priliku u 74. minuti. Šutirao je glavom, ali neprecizno. Juventus je do trećeg gola mogao u 80. minuti susreta. Veliku priliku imao je rezervista Kean, ali nije bio precizan.

Juvenuts je do trećeg gola vrijednog četvrtfinala Lige prvaka došao u 86. minuti susreta. Pogodio je Cristiano Ronaldo za svoj hat-trick s bijele tačke. Prethodno je Correa srušio Bernardeschija.

U drugom susretu Manchester City je večeras na svom terenu dočekao Schalke 04 i slavio sa visokih 7:0.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje