Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Veličanstvena atmosfera: Kako se Sloboda vratila u Premijer ligu (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

Nogometaši Slobode izborili su plasman u Premijer ligu BiH.

Sloboda je u 30., posljednjem kolu Prve lige FBiH u subotu na stadionu Tušanj u Tuzli pred oko 9.000 gledatelja u veličanstvenoj atmosferi pobijedila ekipu Igmana sa 3:0 i zadržala dva boda prednosti nad Jedinstvom, koje je također slavilo protiv Iskre sa 4:0. Strijelci za Crveno-crne bili su Redžepi, Selamović i Krpić.

Na oproštaju od nastupa u nižem rangu, Crveno – crni su se pobrinuli da obore rekord u osvojenim bodovima, pa su tako premašili 69 bodova koliko je u sezoni 2007/08 osvojila gradačačka Zvijezda.

Svih 90 minuta sa tribina Tušnja čula se pjesma i navijanje, a nakon što je glavni sudija meča označio kraj utakmice navijači su utrčali na teren kako bi skupa sa igračima podijelili radost. Fudbaleri Slobode u svlačionicu vratili su se u boksericama, a oni koji nisu uspjeli doći do dresa nekog od igrača zadovolji su se mrežicom gola ili busjenom trave.

Predsjednik Slobode Azmir Husić u suzama stao je pred novinarske kamere, i kazao kako je povratak u Premijer ligu koji je obećao prije nešto više od godinu dana tek početak za Slobodu.

Trener svih trenera Miroslav Ćiro Blažević izjavio je da mu je pobjeda nad Igmanom i osvajanje titule prvaka Prve lige FBiH jedan od najdražih trenutaka u životu.

Kapiten Crveno-crnih Muhamed Omić rekao je da je sezona iza njih bila jako teška ali su sretni zbog činjenice da su uspjeli navijalima ispuniti želju.

Načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović uputio je čestitke svim fudbalerima na postignutom uspjehu, te se zahvalio treneru Blaževiću i predsjedniku Husiću što su došli do konačnog cilja.

Nakon slavlja u svlačionici igrači su turističkim vozićem stigli na Trg slobode gdje su zajedno sa navijalima uz pjesmu i baklje proslavili zaslužen povratak u Premijer ligu BiH. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje