Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Velež tokom korona krize gradi tribinu od 2.5 miliona KM

Preuzmite sliku

Korona kriza nije zaustavila veliku ekspanziju koja se zadnjih godina dešava u Veležu u kojem se trenutno izvode značajni radovi na stadionu Rođeni.

Početkom aprila započeto je postavljanje reflektora, ali i izgradnja nove navijačke tribine.

“I u vrijeme krize radovi na navijačkoj Red Army tribini nisu stali. Istina oni su smanjeni zbog ograničenosti broja radnika koji mogu istovremeno biti na stadionu, ali se još uvijek radi. Rokovi će možda biti pomjereni, ali je to prihvatljivo s obzirom da će se liga nastaviti vjerovatno bez publike.”

Cijeli projekat rekonstrukcije stadiona procjenjuje se na više od tri miliona KM u prvoj fazi. Nova navijačka tribina koštat će 2.5 miliona KM, reflektori su koštali oko jednog miliona KM, a renoviranje zapadne tribine oko 600.000 KM.

Uspješnost rekonstrukcije stadiona Rođeni značajno su pomogli i članovi Uprave kluba koji su vlasnici građevinskih firmi.

Velež tokom korona krize učestvuje i u humanitarnim akcijama, pa su iz mostarskog kluba odlučili da doniraju pet dezifenkcionih tunela zdravstvenim ustanovama u Hercegovačko-neretvanskom kantonu u ukupnoj vrijednosti od 10.000 KM. (Reprezentacij.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,