Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vedad Ibišević: Utakmica protiv Estonije bila je moja posljednja za reprezentaciju

Preuzmite sliku

Vedad Ibišević (33) potvrdio je kako više neće nastupati za reprezentaciju BiH.

– Kao što sam najavio prije utakmice protiv Estonije, ukoliko se ne plasiramo na Svjetsko prvenstvo u Rusiju, utakmica protiv Estonije biće moja posljednja u dresu reprezentacije BiH. Trebalo je vremena da donesem ovakvu odluku, ali mislim da je ona najbolja za reprezentaciju i mene, ali i logična u mojim godinama. – rekao je Ibišević na današnjem posebnom obraćanju medijima u Sarajevu.

– Nakon deset godina i mnogo iskustava, najviše onih lijepih, došlo je vrijeme da zaokružim moje nastupe u reprezentaciji BiH. Želim se zahvaliti svim mojim saigračima, trenerima, saradnicima, novinarima te naravno navijačima. – rekao je između ostalog Vedad Ibišević.

Vedad Ibišević u svojoj je karijeri odigrao 82 utakmice za Bosnu i Hercegovinu, te zabio 28 golova.

Njegov gol protiv Litvanije u Kaunasu u oktobru 2013. godine dirketno nas je odveo na Svjetsko prvenstvo, gdje je u junu 2014. godine u Brazilu protiv Argentine postigao prvi gol za Bosnu i Hercegovinu na velikim takmičenjima.

Ostaće upamćen kao miljenik navijača, saigrača, ali posebno trenera koji su u njemu uvijek imali saradnika velikog karaktera i fudbalskog kvaliteta. (Reprezentacija.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,