Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vedad Ibišević: Ostao bih u reprezentaciji da je postojao plan

Preuzmite sliku

Bivši bh. reprezentativac Vedad Ibišević gostovao je u emisiji Centralni dnevnik na FACE TV kod Senada Hadžifejzovića.

Ibišević je na početku razgovora kazao da je sanjao snove u svojoj karijeri, ali da nije mogao ni zamisliti da će sve ovako ispasti.

“Sanjao sam snove i da će ovako ispasti nisam ni mogao zamisliti. Sve dok čovjek ima snove i ciljeve oni su ostvariti. Prošao sam kroz teške momente u karijeri sa svojom porodicom za vrijeme rata, bio sam dijete, ali sam zapamtio mnogo stvari. To mi je dalo snagu da idem dalje. To je iskustvo koje mi je u životu mnogo pomoglo”, kazao je Vedad i prokomentarisao svoj oproštaj od reprezentacije:

“Mislim da nisam pogriješio što sam se oprostio od reprezentacije. Prema mom mišljenju neke stvari su se morale mijenjati, odnosno da se stariji igrači napuštaju selekciju te da dolaze novi i mlađi. Naravno, za sve mora postojati plan i neko mora to da prezentuje. Da je bio neki trener sa jasnom vizijom, planom i idejom, sigurno da bih ja bio spreman da razgovaram i pomognem reprezentaciji. Međutim, ja za to nikada nisam čuo za takvo nešto. Ja sam uvijek volio reprezentaciju i rado igrao.”

Ibišević je trenutno bez kluba, a kaže da još uvijek nije dobio interesantnu ponudu za nastavak karijere.

“Trenutno sam slobodan. Nemam kluba. Još uvijek tražim angažman. Bilo je nekih ponuda, ali ne toliko interesantnih da pristanem. Moguće da ću završiti karijeru ako ne bude zanimljiva ponuda, a moguće i da nakon ljeta nastavim karijeru. Što se tiče Schalkea, tu sam došao da pomognem, igrao sam bez plate, ali je došlo do nesuglasica sa trenerom i suspendovan sam.”

Vedad je govorio i o Edinu Džeki i Miralemu Pjaniću, koji u posljednje vrijeme ne igraju mnogo za Romu i Barcelonu.

“Oni su iskusni i imaju dovoljno kvaliteta da riješe svoje situacije. Pjanić je možda imao i peh sa promjenom trenera i kompletnoj situaciji u Barceloni. Svaki igrač koji ima samopouzdanje i dobija šansu od trenera automatski igra 20 ili 30 posto bolje. Svako ko je igrao fudbal zna da bi bio u top formi mora da ima samopouzdanje i mora da ima ritam utakmice.”

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje