Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vedad Ibišević: Kao najstariji igrač u ekipi, spreman sam da preuzmem odgovornost (VIDEO)

Preuzmite sliku

Radni dan u Trening kampu NS/FS BiH u Zenici gdje se najbolji bh reprezentativci spremaju za susret protiv Gibraltara počeo je medijskim aktivnostima.

U ime stručnog štaba novinarima se obratio trener Igor Janković koji je između ostalog rekao: „Igrači profesionalno odrađuju svoje obaveze na terenu. Mi kroz ovih nekoliko dana pokušavamo da ih dovedemo u optimalnu formu i da spremni dočekamo utakmicu. Od prve minute želimo da na terenu pokažemo ko je bolja ekipa, naravno to smo mi, i želimo da ubilježimo pobjedu i tako dočekamo nastavak kvalifikacija. U ovom trenutku najbitnije je da pobijedimo utakmicu, izaći ćemo napadački, maksimalno skoncentrisani. Znamo da ni jedan protivnik nije lagan i svakog treba ozbiljno shvatiti, kako mi to i činimo. Znamo da nam je cilj baraž i da samo pobjedama možemo doći u situaciju da se izborimo za to. Trudićemo se da obradujemo navijače na „Bilino polju“ i da postignemo dosta golova.“

Reprezentativci, posebno oni mlađi, koji su jutros imali priliku da odgovaraju na novinarska pitanja svjesni su odgovornosti i spremni da se dokazuju.

Prve utiske podijelio je Amer Gojak: „Želim da se zahvalim selektoru na pozivu u reprezentaciju. Meni je čast i zadovoljstvo biti tu i mogu da kažem da mi se ostvario dječački san. Što se tiče atmosfere u ekipi, stvarno je dobra, momci su me odlično prihvatili i osjećam se kao da sam deset godina u reprezentaciji. Ja ću svojim trudom i zalaganjem pokušati opravdati taj poziv i povjerenje selektora.“

Rade Krunić se nakon povrede koju je dobio u nastupu za svoj tim, osjeća dobro i spreman je. Na početku već ističe da mu dobre igre u Empoliju otvaraju i mogućnost natupa za reprezentaciju, te dodaje: „Svi znamo da je lakši protivnik i da moramo da uđemo sto posto u utakmicu kao i u svaku drugu. Malo smo oslabljeni ali mislim da imamo igrače koji mogu da nadoknade ove koji nedostaju. Nadam se da ćemo da pobijedimo bez nekih većih problema“.

Vedad Ibišević: „Ovaj put je malo drugačije jer imamo mnogo mladih igrača, ali atmosfera se brzo napravila i dobra je. Na mladim igračima je da se prilagode. Mi mormo biti ozbiljni i odgovorno odigrati utakmicu. Ne smijemo dozvoliti nikakva neugodna iznenađenja. Očekujemo ekipu koja će pokušati defanzivno da nam pokvari svaki plan, ali naš cilj je da postignemo gol, međutim ne smijemo biti nervozni jer glavni cilj je osvajanje tri boda i po mogućnosti što ubjedljivije.

Imamo dosta mladih igrača i to u napadu, što je veliki plus i meni je jako drago da je to tako. Siguran sam, na osnovu onoga što sam vidio na treninzima da svi momci jedva čekaju da izađu na teren. Nije bitno ko će igrati, jer sigurno je da ćemo svi dati sve najbolje. Ja kao najstariji igrač u ekipi, spreman sam da preuzmem odgovornost. Nadam se da će doći što više ljudi, bez obzira što protivnik nije atraktivan, jer smo navikli na podršku navijača. “

Igrači su danas umjesto planiranog treninga, gledali video zatim malo prošetali oko Trening kampa a trening će odraditi večeras na „Bilinom polju“, kako bi mlađi igrači „osjetili“ teren prije utakmice koja se igra u subotu u 18 sati. Sutra su na rasporedu službena press konferencija u 18.30 sati na „Bilinom polju“ a zatim trening u Kampu našeg tima u 19:10 sati. Gosti će svoje obraćanje novinarima imati u 17.15, na konferenciji na stadionu a trening Gibraltara je takođe na stadionu u 18.00 sati. Treninzi oba tima će biti otvoreni samo prvih 15. minuta. (nfsbih.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje