Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Večeras u Ligi prvaka Pjanić, Gojak, Hajrović i Dilaver

Preuzmite sliku

Večeras Pjanić sa Juventusom, a Gojak, Hajrović i DIlaver sa Dinamom igraju utakmice u drugom kolu grupne faze Lige Šampiona

Najbolje klupsko takmičenje na svijetu – UEFA Liga prvaka u utorak i srijedu navečer donosi utakmice drugog kola grupne faze.

U utorak navečer gledaćemo utakmice Juventusa za koji igra Miralem Pjanić i Dinamo za koji igraju Amer Gojak i Izet Hajrović, te potencijalni reprezentativac Emir Dilaver.

Nakon remija sa Atleticom u prvom kolu (2:2), Juventus dočekuje Bayer Leverkusen koji je iznenađujuće u prvom kolu u Leverkusenu poražen od Lokomotiv Moskve (1:2).

  • Miralem Pjanić je u posljednja dva susreta dao dva gola, pa je bio logičan slijed da se zajedno sa trenerom Maurizijem Sarrijem obrati medijima na zvaničnoj press konferenciji u kojoj je istakao kako Juventus ima najveće ciljeve, ali i njegov lični napredak koji čini iz utakmice u utakmicu.

    Pjanićevo mjesto u prvih 11 Juventusa je zabetonirano, a zabetonirana je i Juvetova uloga favorita.

  • Iako Dinamu niko ne daje šanse protiv Manchester Citya u gostima, njihov trener Nenad Bjelica najavio je kako Dinamo može slaviti u Engleskoj.

    U prvom kolu Dinamo je slavio protiv Atalante sa 4:0, pa ih se baš i ne smije otpisati. U toj utakmici Bjelica je potpuno promijenio taktiku Dinama. Dilaver je odigrao 90 minuta na stoperu, Gojak je ušao zadnjih 20 minuta u igru, a Hajrović nije ni igrao. U prvom kolu Man. City je u gostima deklasirao Shakthar sa 0:3.

  • Proteklih dana Gojak i Hajrović bili su odstranjeni iz ekipe jer je Bjelica procijenio kako se ne zalažu dovoljno, no stigli su u Manchester i tamo Gojaka engleski mediji najavljuju kao najveću opasnost koju Dinamo ima za City. (Reprezentacija.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,